Parama dėkojame




Sprogimas

Ligonių kasa skelbia, kad nebeliko eilių laukiant dantų protezavimo

Valstybinė ligonių kasa (VLK) skelbia, kad nebeliko eilių pacientams laukiant dantų protezavimo. 

Pasak VLK direktoriaus pavaduotojos Tatjanos Golubajevos, šiemet iš Privalomojo sveikatos draudimo fondo (PSDF) biudžeto dantų protezavimui skirta 39,2 mln. eurų – 6 mln. eurų daugiau nei pernai.

„Gerokai padidintas finansavimas sudarė galimybę sutrumpinti dantų protezavimo laukimo eilę, o galiausiai ir ją panaikinti. Tai iš tiesų savotiškai istorinė akimirka", – pranešime teigia T. Golubajeva.

VLK teigimu, nuo sausio dantų protezavimo paslaugą „bus galima gauti praktiškai iš karto“.

Taip pat tvirtinama, kad trumpės ir biurokratinės procedūros, t. y. pacientams nuo šiol nebereikės pildyti daugybės dokumentų – prašymo įtraukti į laukiančiųjų sąrašą, sulaukti teritorinių ligonių kasų patvirtinimo apie įtraukimą ir pan. Gydymo įstaigai suvedus paciento duomenis, jie toliau bus tvarkomi ir registruojami elektroniniu būdu.

Nelikus eilių, atsisakoma ir galimybės dantis protezuoti savo lėšomis, vėliau už tai gaunant iš ligonių kasų kompensaciją. Dantų protezavimo paslaugos teikiamos įstaigose, kurios yra sudariusios sutartis su teritorinėmis ligonių kasomis.

Teisę gauti šias paslaugas turi pensininkai, turintieji tam tikrą nedarbingumą, nepilnamečiai bei ligoniai, kuriems taikytas gydymas dėl burnos, veido ir žandikaulių onkologinės ligos. Kompensacijos, priklausomai nuo paciento amžiaus, gydymo sudėtingumo, siekia maždaug 26–1550 eurų.

SAM nuotrauka

Informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo neleidžiama.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode