Parama dėkojame




Sprogimas

Lengvesni COVID-19 pacientai bus gydomi ir sanatorijose

 Nuo šiol pacientus, sergančius koronaviruso infekcija (COVID-19), kai jiems nėra reikalinga deguonies terapija, bus galima gydyti ir medicininės reabilitacijos įstaigose, pranešė Sveikatos apsaugos ministerija.

Jos teigimu, tokius pacientus galės priimti dešimt šalies medicininės reabilitacijos įstaigų.

Tai Abromiškių reabilitacinė ligoninė, Palangos reabilitacijos ligoninė, „Eglės“ sanatorija Druskininkuose, sanatorijos Birštone „Tulpė“ ir „Versmė“, taip pat „Palangos žvorūnė“,„Palangos Linas“, „Draugystės sanatorija“, „Upa MCT“ Druskininkuose, Palangos vaikų reabilitacijos sanatorija „Palangos gintaras“. 

Bendras lovų skaičius reabilitacijos įstaigose siekia 900.

Anot SAM pranešimo, pacientai į minėtas įstaigas bus vežami pagal įstaigų sąrašo eilę. Likus ne daugiau kaip 30 proc. laisvų lovų, apie tai elektroniniu paštu ir telefonu reabilitacijos įstaigos turės informuoti kitą įstaigą pagal prioriteto eilę ir Sveikatos apsaugos ministeriją.

Siekiant išvengti koronaviruso plitimo, reabilitacijos įstaigos turės užtikrinti, kad pacientai, kuriems asmens sveikatos priežiūros paslaugos teikiamos dėl COVID-19, būtų atskirti nuo kitų pacientų.

Pacientus pervežti į reabilitacijos įstaigas turėtų gydymo įstaiga, kurioje prieš tai jie  gydyti. Vėliau ši gydymo įstaiga, iš kurios perkeliamas pacientas, turėtų konsultuoti reabilitacijos įstaigos sveikatos priežiūros specialistus.

Sergančiojo būklei pablogėjus, žmogus turėtų būti grąžinamas į aktyviojo gydymo paslaugas teikiančią gydymo įstaigą.

Pirmadienio duomenimis, šalies ligoninėse šiuo metu gydoma 2510 COVID-19 pacientų, 198 iš jų – reanimacijoje. Su deguonies kaukėmis gydomas 1521 pacientas, dirbtinė plaučių ventiliacija taikoma 112 žmonių.

SAM nuotrauka

Informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo neleidžiama.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode