Parama dėkojame




Sprogimas

Kaip teisingai rūpintis didžiausiu kūno organu?

Nors atrodytų, jog didžiausiu žmogaus kūno organu galėtų būti plaučiai ar žarnynas, tačiau šis titulas atitenka odai. Suaugusio žmogaus oda sveria vidutiniškai tris su puse kilogramo, o jos plotas apie du kvadratiniai metrai. Tai yra vienas sudėtingiausių ir ypatingos priežiūros reikalaujančių mūsų kūno dalių, tačiau kaip tai padaryti tinkamai?

Kasdieniai ritualai

Per dieną ant mūsų odos susikaupia ne tik daugybė purvo dalelių, tačiau ir negyvos odos ląstelės, kurias privalu pašalinti. Tam puikiai tinka reguliarus veido plovimas drungnu vandeniu bei įvairių odos priežiūros priemonių naudojimas. Populiariausiomis priemonėmis yra prausikliai, šveitikliai bei kaukės, tačiau neretas jų gali daugiau pakenkti nei duoti naudos. Prieš perkant įvairias priemones būtina pasikonsultuoti su profesionaliais dermatologais ir pagal jų patarimus susidėlioti kasdienę odos priežiūros rutiną.

Už odą turime būti dėkingi tėvams

Paveldimumas yra vienas pagrindinių dalykų, lemiančių mūsų išvaizdą, o konkrečiai ir odos tipą. Net to nežinodami tėvai savo vaikams gali perduoti odos alergijas įvairiems produktams ar medžiagoms. Paveldimos gali būti ir odos ligos, pavyzdžiui, žvynelinė – lėtinė, dažnai pasikartojanti ir visą gyvenimą it šešėlis šalia mūsų keliaujanti diagnozė. Esant net menkai paveldimų ligų perdavimo tikimybei būtina kreiptis į ekspertus ir aptarti būdus, kurie neleis sutrikimams gilėti.

Mitybos ir odos sąsaja

Sakoma, jog akys – sielos veidrodis; šiuo atveju oda būtų it maisto produktų, kuriuos suvartojame, sąrašas. Nors įprasta prastai išsimiegojus atsikelti su papilkėjusia oda, tačiau netinkamas maitinimasis gali nusėti mūsų odą įvairiais bėrimais, spuogeliais, raudonomis dėmėmis. Norint užtikrinti skaisčią ir tolygią veido odą būtina į kasdienį racioną įtraukti kuo daugiau šviežių vaisių bei daržovių, liesos mėsos, o iš dietos išbraukti daug cukraus ir pridėtinių medžiagų turinčius produktus: saldumynus, kavą, gaiviuosius gėrimus, greitą maistą ir kt.

Profesionali odos priežiūra

Kosmetologijos ir dermatologijos procedūros išlieka itin populiarios nepaisant didelės šių paslaugų kainos. Efektyviai odą atjauninančios, skaistinančios ir gydančios procedūros stulbinančių rezultatų pasiekia įvairių medžiagų ir specialių prietaisų dėka. Paslaugas teikiantys specialistai privalo turėti medicininį išsilavinimą, tad pro akylas jų akis nepralysta net menkiausi odos spalvos pasikeitimai ar sudirgimai. Reguliarių apsilankymų pas specialistus metu gali būti užkertamas kelias tokioms ligoms kaip odos limfoma.

Oda oficialiai yra vadinama vienu iš organų, tačiau ji yra kur kas daugiau nei tik tai. Šalia begalės funkcijų, oda yra pagrindinė mūsų įvaizdžio detalė, kuria privalu rūpintis – protingai ir sumaniai lepinama oda yra puikiausia investicija!

20-144

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode