Sprogimas

Sergamumas gripu pamažu mažėja – ULAC

 

Sergamumas gripu ir ūmiomis viršutinių kvėpavimo takų infekcijomis Lietuvoje sumažėjo, pirmadienį pranešė Užkrečiamųjų ligų ir AIDS centras (ULAC). 

Praėjusią savaitę bendras sergamumo rodiklis buvo 159,9 atvejo 10 tūkst. gyventojų, kai prieš dvi savaites buvo fiksuota 179,2 atvejo 10 tūkst. gyventojų.

ULAC duomenimis, nuo gripo šiemet mirė 18 asmenų, kurių dauguma – senyvo amžiaus žmonės, sirgę ir lėtinėmis ligomis, taip pat visi nuo gripo mirę žmonės nebuvo paskiepyti.

Ligoninėse nuo gripo gydomi 355 asmenys, iš kurių 47 vaikai iki dvejų metų amžiaus, 165 vaikai – nuo dvejų iki 17 metų bei 143 suaugę žmonės.

Intensyvios terapijos skyriuose gydoma 20 asmenų, tarp kurių 11 vaikų ir 9 suaugusieji. Taip pat ligoninėse nuo gripo gydytos ir penkios nėščios moterys.

Gripo epidemija iki šiol buvo paskelbta 31 iš 60 Lietuvos savivaldybių. Mažiausias sergamumo rodiklis praėjusią savaitę registruotas Utenos, o didžiausias – Klaipėdos apskrityje.

Autorius Ramūnas Jakubauskas

Vilnius, vasario 11 d. (BNS).

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo draudžiama.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode