Sprogimas

5 simptomai įspėjantys, kad kemšasi jūsų arterijos

Arterijos – kraujagyslės, tiekiančios deguonies prisotintą kraują kūno audiniams. Kiekviena arterija sudaryta iš raumeninio vamzdelio, kuriame galima išskirti keturis sluoksnius.

Kūno arterijos yra gyvybiškai svarbios mūsų sveikatai. Be nepriekaištingai funkcionuojančios kraujagyslių sistemos kraujas negali būti efektyviai tiekiamas organams. Labai svarbu, kad mūsų gyvenimo būdas nesukeltų kraujagyslių sistemos problemų.

5 požymiai, įspėjantys apie užsikimšusias arterijas:

1. Skausmas pusiaujo srityje

Apatinės nugaros dalies arterijose paprastai pirmiausia pradeda kauptis plokštelės. Pusiaujo skausmai gali kilti tada, kai į nugaros sritį priteka mažiau kraujo, dėl to nusilpsta stuburo slanksteliai, būna užspaudžiami nervai, atsiranda stuburo problemų.

2. Blauzdos skausmas

Aterosklerozė – arterijos sienelių sustorėjimas ir sukietėjimas – taip pat gali blokuoti kraujagysles, tiekiančias kraują kojoms. Kai tai įvyksta, kyla skausmas vienoje ar abiejose blauzdose, žmogus ima šlubuoti.

Rūkantiems žmonėms gresia didesnis pavojus. Nepriklausomai nuo to, ar jaučiami simptomai, būtina reguliariai tikrintis sveikatą. Medikai turi ištirti kraują, patikrinti kojų pulsą ir atlikti specialius testus.

3. Kojų ir pėdų diskomfortas ar skausmas

Periferinių arterijų ligos kyla dėl cholesterolio ir plokštelių susikaupimo galūnėse. Dėl to jaučiamas diskomfortas kojose ir pėdose, ribojantis gebėjimą vaikščioti.

4. Ausų raukšlės

Vienas iš keisčiausių užsikimšusių arterijų požymių – ausų raukšlės. Gydytojų medicininėse ataskaitose ausų raukšlės minimos kaip nebylus išeminės širdies ligos požymis. Tiksliau, ausies raukšlė, einanti įžambiai nuo ausies kanalo iki žemiausio ausies spenelio krašto.

5. Erekcijos sutrikimai

Dėl arterijų užsikimšimo sumažėja kraujo pritekėjimas į tam tikrus organus. Erekcijos sutrikimai pirmiausia nurodo, kad kai kurios kraujagyslės lytiniame kelyje nėra geros būklės. Patartina kreiptis į gydytoją ir aptarti šiuos simptomus.

Technologijos.lt

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode