Sprogimas

Tavo veidas. Norite dailaus pagurklio – atlikite paprastą pratimą

 

Ateinantys šalčiai ir rudens vėjai verčia iš spintos traukti šalikus ir šiltus megztinius. Dažnas jų yra aukštu kaklu, nes orai apgaulingi ir peršalti labai paprasta, portalui LRT.lt sako veido mankštos trenerė Viktorija Baltramiejūnienė. Deja, priduria ji, aukšta apykaklė, nors ir visiškai paslepia kaklą, išryškina pagurklį ir atkreipia į jį dėmesį.  

Norint šiek tiek pakelti po apatiniu žandikauliu esančią zoną, kuri ir išryškinama drabužiais aukštu kaklu, padės vienas labai paprastas, bet efektyvus veido mankštos pratimas, kurį galite atlikti bet kur ir bet kada (automobilyje, darbe, viešajame transporte, prieš televizorių ir pan.). Pratimui nereikės rankų, veidrodžio ar kažkokių papildomų žinių.

Pratimas „Šaukštelis“ (vidiniams kaklo raumenims ir pagurkliui).

Išsitieskite (tiesi nugara ir kaklas). Lengvai atloškite galvą (kilstelėkite smakrą), tačiau neturite jausti jokio stipraus kaklo tempimo. Pratimo tempas vidutinis – pakeltą liežuvį reikia išlaikyti 3 sekundes.

Priekinę liežuvio priekinę dalį stipriai prispauskite prie gomurio. Iš pradžių galite nepamatyti, kaip įsitempia kaklas, jo centre išryškėja du „pagaliukai“ bei pasitempia pagurklio centras. Tai reiškia, kad pratimas atliekamas taisyklingai.

Svarbu, kad stipriai spaudžiant liežuvį atrodytų, jog gomurys išsipučia kaip balionas (kai kuriems žmonėms), o ne mažėja.

Jei laikysitės rekomendacijų, susiformuos dailus pagurklis. 1 savaitę – kartą per dieną (po 5 pakartojimus), 2–3 savaitę – po 15 pakartojimų, 4–8 savaitę – po 30 pakartojimų.

Parengė Jurgita Jasiūnienė.

Lrt.lt

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode