Parama dėkojame




Priemonės, padėsiančios išlaikyti odą jauną

 

Senėjimas yra natūralus procesas, todėl visos anksčiau ar vėliau susiduriame su raukšlėmis, atsirandančiomis ant mūsų odos. Nuo maždaug 35 metų pradedame pastebėti pirmuosius odos senėjimo ženklus, o būnant 50 metų ar daugiau, jau tampa sunku nuslėpti savo amžių. Todėl norint pristabdyti šiuos procesus ir siekiant išlaikyti odą stangrią reikia imtis tam tikrų priemonių, kurios jus atjaunins. Ir nors atrodo, kad karo su raukšlėmis laimėti neįmanoma, šiuolaikinės technologijos leidžia atrodyti taip jaunai, kaip jaučiatės.

Venkite saulės

Saulė daro labai didelę įtaką tam, kaip atrodo mūsų oda ir tai patvirtina daugybė mokslinių tyrimų. Raukšlių atsiradimas labai priklauso nuo to, kiek laiko praleidžiate saulėje. Nesiūlome užsidaryti namuose, tačiau apie tai reikėtų pagalvoti, kai planuojate laiką praleisti paplūdimyje. Pasirūpinkite, kad visuomet galėtumėte pasislėpti nuo saulės šešėlyje. Taip pat nepamirškite, kad kremą nuo saulės naudoti būtina. Kokybiškas kremas ne tik apsaugo odą nuo nudegimų, bet taip pat mažina odos vėžio riziką, be to stabdo raukšlių atsiradimo procesus, kadangi apsaugo odą nuo saulės spindulių.

Formuokite sveikus įpročius

Tikriausiai teko girdėti posakį – „grožio miegas“. Jis sugalvotas ne veltui. Jeigu miegame nepakankamai, organizmas pradeda gaminti medžiagas, dėl kurių oda suglemba. Todėl norėdamos turėti jauną, stangrią ir elastingą odą be raukšlių, miegokite bent 7-8 valandas per parą. Taip ne tik leisite organizmui pailsėti, bet taip pat pasirūpinsite savo oda.

Rūkymas yra vienas iš žalingų įpročių, darančių didelę įtaką odos elastingumai. Mokslininkai nustatė, kad rūkant organizmas gamina enzimus, kurie skaldo kolageną ir elastiną – labai svarbius odos komponentus. To paties amžiaus nerūkančių žmonių oda yra 40 proc. elastingesnė, jeigu palyginsime ją su rūkančių žmonių oda. Todėl atsisakykite šio žalingo įpročio.

Apie sporto naudą organizmui galima būtų kalbėti daug, tačiau kaip svarbiausius poveikius reikėtų paminėti, kad sportuojant gerėja kraujotaka, didėja organizmo tonusas, padedantis išlaikyti odą stangrią ir jauną. Skirkite pakankamai dėmesio sportui, ir pajusite, kad atrodote ir jaučiatės geriau. Tinkami fiziniai pratimai padeda išlaikyti ir išsaugoti jaunystę bei grožį.

Tai ką valgome lemia tai, kaip atrodome

Tinkamas maisto pasirinkimas gali sumažinti organizmo senėjimo procesus ir padėti išlaikyti sveiką ir stangrią odą ilgiau. Norėdamos pajusti realų poveikį į savo racioną turėtumėte įtraukti daugiau žuvies, geriausia lašišos, reikėtų valgyti daugiau sojos produktų, vaisių ir daržovių. Rekomenduojama atsisakyti kavos, o geriausia ją pakeisti kakava, kadangi ji turi medžiagų, padedančių apsaugoti odą nuo saulės poveikio ir išsausėjimo bei pagerinančių kraujo cirkuliaciją.

Prižiūrėkite savo veido odą

www.kosmetikosdnr.lt siūlo nepamiršti, kad savo oda reikia rūpintis nuolat. Tik nuolatinis dėmesys ir tinkamai parinktos kokybiškos priemonės padės išlaikyti odą jauną ilgus metus. Pastebėjus pirmuosius odos senėjimo požymius nebūtina griebtis drastiško varianto – kremo nuo raukšlių. Nepamirškite, kad odą kiekvieną dieną reikia drėkinti. Naudokite drėkinantį kremą ar kitas priemones. Svarbiausia, kad priemonės būtų kokybiškos ir tinkamos jūsų tipo odai. Rinkitės kremus kurie gerai maitina ir drėkina jūsų odą, apsaugo nuo aplinkos poveikio. Svarbu atsiminti, kad kosmetikos priemonės turi poveikį tik tuomet, kai yra naudojamos nuolat, todėl turite įprasti prie šio kasdienio ritualo.

Medicininės priemonės

botulinoinjekcijos.lt pastebi, kad odą atjauninti galima ne tik natūraliomis priemonėmis ar kremais. Puikiai padeda ir medicininės, kosmetinės chirurgijos priemonės – botulino injekcijos, kurios atliekamas tose veido vietose, kurios linkę labiausiai raukšlėtis. Tai paprasta procedūra, kuri atliekama norint pagerinti odos būklę bet kokiame amžiuje. Tačiau specialistai pataria neskubėti ir jaunesniems pacientams siūlo išbandyti natūralias priemones, o botulino injekcijas rekomenduoja nuo 30-35 m.

Kitos gana plačiai paplitusios medicininės priemonės yra odos viršutinio sluoksnio šalinimas lazeriu, kuomet pašalinamas raukšlėtis linkęs sluoksnis arba cheminis odos šveitimas. Visos šiuolaikinės priemonės turi ir privalumų ir trūkumų, todėl būtina prieš priimant sprendimą plačiau susipažinti su kiekviena iš jų.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode