Parama dėkojame




Nunciatūroje – Šv. Jono Pauliaus II statulos pašventinimas ir parodos „Laisvės popiežius“ atidarymas

Spalio 16 d., sekmadienį, 13 val., Apaštalinėje Nunciatūroje (T. Kosciuškos g. 28, Vilnius), vyks šv. Jono Pauliaus II statulos pašventinimas ir parodos „Laisvės popiežius“ atidarymas. 

Renginys skirtas Diplomatinių santykių tarp Lietuvos Valstybės ir Šventojo Sosto atkūrimo 25-erių metų sukakčiai paminėti. 

Paroda veiks iki š.m. spalio 21 d., lankyti bus galima nuo 10.00 iki 16.00. 
Spalio 16 d. parodos lankymas nuo 13.00 iki 16.00.

Renginio organizatorius: Apaštalinė nunciatūra Lietuvoje.

Renginio partneriai: Lenkijos Respublikos ambasada Vilniuje ir Lenkijos institutas Vilniuje

Santykiai tarp Lietuvos ir Šventojo Sosto buvo užmegzti, kai popiežiumi buvo Jonas Paulius II. Būtent Jonas Paulius II savo piligriminės kelionės į Lietuvą metu (1993 m.) pašventino nunciatūros pastatą, būtent ši vieta labai glaudžiai su juo susijusi.

Kadangi spalio 16-oji – tai data, kada Karolis Wojtyła buvo išrinktas popiežiumi, o spalio 9-oji tai Popiežiaus diena, Lenkijos Respublikos ambasada ir Lenkijos institutas Vilniuje maloniai pristato parodą, skirtą šiam didžiajam lenkui, valstybininkui, kuriam Lenkija ir Vidurio Europos valstybės yra dėkingos už suverenumo atgavimą. 1979 m. tuometinėje Varšuvos Pergalės aikštėje nuskambėjo įsimintini šv. Jono Pauliaus II žodžiai: „Tenusileidžia Tavo dvasia ir atnaujina žemės veidą. Šios žemės!“. Šie žodžiai tarsi nusakė artėjančius pokyčius, numatė „Solidarumo“ judėjimo gimimą, 1989 m. rinkimus, Vidurio Europos valstybių nepriklausomybės atgavimą ir galiausiai Berlyno sienos griūtį.

Bernardinai.lt

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode