Parama dėkojame




Sprogimas

Duris atvėrė užsieniečių integracijai skirtas VA „Caritas“ centras

Rugsėjo 24 d. Vilniaus arkivyskupijos „Caritas“ surengė sezono atidarymo šventę. Darbuotojai, savanoriai ir svečiai rinkosi naujame VA „Caritas“ Bendruomeniniame integraciniame centre „Kultūrų namai“, Kalvarijų gatvėje. „Kultūrų namus“ pašventino Vilniaus arkivyskupas Gintaras Grušas.

 

Naujame VA „Caritas“ Užsieniečių integracijos programos centre „Kultūrų namai“ bus teikiamos teisininkų bei darbo paieškos specialistų konsultacijos, psichologo paslaugos, rūpinamasi vaikų užimtumu tėvams reikalingų konsultacijų metu.

VA „Caritas“ Užsieniečių integracijos programos vadovė Ilma Skuodienė sako, kad centras vadinamas „Kultūrų namais“ siekiant, kad būtent tokiais jie taptų tiek nuo karo siaubo bėgantiems pabėgėliams, tiek ir Lietuvoje gimusiems bei augusiems žmonėms. „Labai tikime, kad integracijos centras virs jaukiais namais, smagių ir įdomių susitikimų vieta, saugiu prieglobsčiu įvairių kultūrų atstovams, kurių širdis atviros kitam ir kitokiam,“ – teigė Ilma Skuodienė.

VA „Caritas“ kviečia parapijų bendruomenes su meile priimti kitų kultūrų žmones ir prisidėti prie centro vykdomos veiklos: švenčių minėjimo, futbolo, stalo žaidimų bei kulinarijos vakarų, filmų peržiūrų, darbuotojų ir savanorių organizuojamų ekskursijų bei kitų renginių.

Centro vadovė ragino kiekvieną susipažinti su centro veikla ir rasti nišą savo indėliui: „Sakoma, kad meilė prasideda žmoguje, bet niekada jame nesibaigia, todėl kviečiame visus praverti „Kultūrų namų“ duris ir tuo pačiu atsiverti pasauliui bei gyvai meilei kitam,“ – sakė I. Skuodienė.


VA Caritas informacija ir nuotrauka

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode