Sprogimas

Apaštalai prašė: „Sustiprink mūsų tikėjimą“ (Lk 17, 5)

Spalis Bažnyčios gyvenime yra maldų už misijas mėnuo. Simboliška, kad pirmo spalio mėnesio sekmadienio Evangelija kalba apie tikėjimo reikšmę žmogaus ir visuomenės gyvenime. Mokiniai prašo Jėzaus sustiprinti jų tikėjimą. Tuo tarpu Jėzus primena, kad tikėjimo kokybė yra daug svarbiau už kiekybę. Palyginimu apie garstyčios grūdelį Jėzus primena, kad mokėtume pastebėti dieviškus dalykus pačiuose mažiausiuose ir paprasčiausiuose gyvenimo įvykiuose.

Kalbėdamas apie kuklų pareigingumą Jėzus primena, kad kiekvieno iš mūsų gyvenimo kelias šioje žemiškoje kelionėje nėra atsitiktinis. Esame kiekvienas apdalinti vienomis arba kitomis užduotimis. Nenaudingo tarno kuklumas kiekviename iš mūsų turi leisti suvokti mums patiems neišvengiamą tarnystės artimui dalią, džiaugsmą ir žmogišką prasmę, kurią suvoksime tik amžinybės šviesoje pas Viešpatį.

Kartą vienas kunigas pasidalijo mirštančio ligonio samprotavimais apie gyvenimo prasmę. Prieš mirtį senyvo amžiaus moteriškė tarė kunigui: „Aš pagaliau supratau žmogaus gyvenimo prasmę: kai tu esi vaikas ir jaunuolis, tu tarnauji kitiems. Kai sukuri šeimą, tu toliau tarnauji kitiems, bet ne sau. Kai tu pasieki vidurinį amžių ir net sulauki pensijos, tu vis tarnauji kitiems. Susirgęs ir pasenęs tu ir toliau tarnauji kitiems. Štai aš mirštu ir gal tai paskutinė mano gyvenimo diena, o aš vis tarnauju kitiems.“

Tik gyvo ir stipraus tikėjimo šviesoje atrandame gyvenimo prasmę ir viltį gyventi pirmiausia dėl kitų, o ne dėl savęs.

Kun. Egidijus ARNAŠIUS

Airija

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode