Sprogimas

Lenkijos „Caritas“ aukcione parduos popiežiaus automobilius ir už gautas lėšas gelbės Sirijos pabėgėlius

 Popiežiaus Pranciškaus Lenkijoje per Katalikų Bažnyčios pasaulio jaunimo dienų renginius naudoti automobiliai pirmadienį buvo išstatyti aukcione, o už juos gautos lėšos bus skirtos Sirijos pabėgėliams.

Lenkijos „Caritas“ aukcione parduos tris automobilius, kuriais liepą važinėjosi pontifikas. Šis internetinis aukcionas tęsis iki spalio 9 dienos.

„Kaip pageidavo popiežius Pranciškus, už gautas lėšas pirksime mobiliąją kliniką, kurioje bus gydomi Sirijos pabėgėliai Libane“, – naujienų agentūrai AFP sakė Lenkijos „Caritas“ atstovė Agnieszka Homan (Agneška Homan).

Tamsiai mėlynos spalvos „Volkswagen Golf“ automobiliai su numeriais „K1 POPE“, „K2 POPE“ ir „K3 POPE“ parduodami su dokumentais, liudijančiais, kokiais maršrutais kiekvienu iš automobilių važiavo pontifikas.

Kol kas daugiausiai pinigų – 40 100 zlotų (9 300 eurų) – siūloma už automobilį, kuriuo Pranciškus važiavo iš pietinio Krokuvos miesto į netoliese esantį Jasna Guros vienuolyną.

Šiame vienuolyne, esančiame Čestakavoje, yra stebuklingu laikomas Dievo Motinos paveikslas, dar žinomas kaip „Juodoji Madona“.

Kitais automobiliais Pranciškus keliavo po Krokuvą ir aplankė nacistinės Vokietijos koncentracijos stovyklą Aušvice (dab. Osvencimas).

Katalikiškojo jaunimo šventė liepos pabaigoje į Lenkiją subūrė šimtus tūkstančių tikinčiųjų iš viso pasaulio. Jos metu popiežius gynė migrantų ir pabėgėlių teises.

„Susirinkome čia su ypatinga meile nuo karo pabėgusiems mūsų broliams ir seserims iš Sirijos“, – sakė Pranciškus džiugiai miniai.

Etniškai vientisos Lenkijos dešiniojo sparno vyriausybė smarkiai prieštarauja priimti pabėgėlius dėl saugumo priežasčių. Tokią politikų poziciją palaiko didelė dalis iš 38 milijonų gyventojų.

Lenkijos „Caritas“ jau yra pardavęs kelias popiežiaus per Pasaulio jaunimo dienas gautas dovanas, tarp jų – ir batų porą, už kurią gauta 28 tūkst. zlotų (apie 6,5 tūkst. eurų).

Varšuva, rugsėjo 27 d. (AFP-BNS).

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo draudžiama.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode