Parama dėkojame




Sprogimas

Popiežius pasisveikino su PJD dalyviais

Ketvirtadienio pavakare Krokuvos Blonia parke įvyko pirmas popiežiaus Pranciškaus susitikimas su šimtais tūkstančių Pasaulio jaunimo dienų dalyvių. Į Blonia parką, esantį vakarinėje Krokuvos miesto dalyje, nelabai toli nuo centro, Pranciškus atvyko tramvajumi, kuriuo kartu su popiežiumi atkeliavo ir keliolika neįgalių jaunuolių.

 

 

„Pagaliau susitinkame!“ – kreipėsi Pranciškus į 31-ųjų Pasaulio jaunimo dienų dalyvius, jiems sakytoje kalboje visų pirma paminėdamas šių periodiškai rengiamų pasaulio jaunimo susitikimų pradininką ir buvusių Krokuvos arkivyskupijos ganytoją šv. Joną Paulių II.

„Jėzus, sukvietęs mus į Pasaulio jaunimo dienas, mums sako: „Palaiminti gailestingieji: jie susilauks gailestingumo“. Palaiminti, kurie sugeba atleisti, kurių širdis moka atjausti, kurie sugeba aukotis dėl kitų“. Popiežius sakė, kad jau praeityje vykdydamas vyskupo tarnystę jis išmoko vieno labai svarbaus dalyko – kad nėra nieko gražesnio už jaunimo troškimus, ryžtą juos įgyvendinti, jaunų žmonių gyvenimo energiją. „Žinodamas jaunimo užsidegimą, drįstu sakyti, kad ir gailestingumas turi jauno žmogaus veidą“, - kalbėjo Pranciškus.

Popiežius sakė, kad jam skauda širdį, kai mato jaunus žmones, kurie atrodo taip, tarsi būtų ne laiku pasenę. Jam kelia susirūpinimą tie jauni žmonės, kurie bijo rizikos, kurie net nepabandę, pasiduoda. Jų veide liūdesys, tarsi gyvenimas jiems būtų visiškai bevertis. Tai nuobodžiaujantis ir dėl to nuobodus jaunimas.

Pirmojo susitikimo su šiemetinių Pasaulio jaunimo dienų dalyviais metu popiežius paminėjo ir kitą ne mažiau susirūpinimo keliančią situaciją, kurios neišvengia daug jaunų žmonių – laikino apsvaigimo paieškas. Kiek daug žmonių meta viską ir vaikosi to laikino svaigulio, kuris nieko gero neduoda ir už kurį galiausiai tenka brangiai sumokėti. „Dėl to, brangūs bičiuliai, - sakė Pranciškus, - susirinkome čia, kad vieni kitiems padėtume, nes nenorime, kad iš mūsų būtų pavogta tai, ką turime brangiausia; nenorime leisti, kad iš mūsų būtų pavogta energija, džiaugsmas, kad mūsų svajones pakeistų apgaulingos iliuzijos“.

Jėzus, jo gailestinga meilė, yra geriausias atsakymas į mūsų abejones. Gailestingumas yra ta dirva, iš kurios išdygsta ir išsiskleidusi sužydi tikroji laimė, sakė Pranciškus ir baigdamas savo kalba, ragino jaunimą tarti Jėzui: „Štai mes, Viešpatie! Siųski mus dalytis savo Gailestinga meile. Norime tave priimti šiose Pasaulio jaunimo dienose, žinodami, kad gyvenimo pilnatvė įmanoma tik su gailestingumu, kad tai geriausia dalis, kurios niekas iš mūsų neatims“.  (Vatikano radijas)

Popiežius Pranciškus - REUTERS

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode