Sprogimas

Popiežius Pranciškus Lenkijoje: „Pasaulis kariauja, tačiau tai nėra religijų karas“

Popiežius Pranciškus trečiadienį atvyko į Krokuvą, kur prasidėjo Pasaulio jaunimo dienos. Pakeliui į Lenkiją popiežius kalbėjo apie paskutiniuosius įvykius, įskaitant ir kunigo nužudymą Prancūzijoje.

Pontifikas pareiškė, jog pasaulis kariauja, tačiau pridūrė, jog tai nėra religijų karas, o veikiau kova dėl galios.

„Yra vienas žodis, kurį noriu paaiškinti. Kai kalbu apie „karą“, tai mintyje turiu tikrą karą, o ne „religijų karą“. Tai yra karas dėl ekonominių interesų, pinigų, gamtinių išteklių ir dominavimo žmonėms“, – kalbėjo Pranciškus. Anot jo, visos religijos siekia taikos, tačiau kiti žmonės nori karo.

Pontifikas pastebėjo, kad šiandien, kalbant apie situaciją pasaulyje, dažnai vartojamas žodis nesaugumas, tačiau iš tiesų derėtų kalbėti apie karą. „Pasaulis kariauja. Buvo 1914 metų karas su savais metodais, tada buvo karas 1939-1945 metais ir dabar turime šį karą“, – teigė popiežius.

Anot jo, šis karas nėra labai struktūruotas, nėra organizuotas, tačiau tai vis tik yra karas. „Tas šventas kunigas buvo nužudytas kaip tik tą akimirką, kai meldėsi už taiką. Jis yra viena iš aukų, tačiau pagalvokime, kiek daug krikščionių yra nužudomi, kiek daug žūva nekaltų žmonių, kiek vaikų… Prisiminkime, pavyzdžiui, Nigeriją. Mes sakome, kad tai Afrika. Tai yra karas. Mes nesibaiminame pripažinti, kad pasaulis kariauja, nes prarado taikos perspektyvą“, – kalbėjo popiežius.

Kalbėdamas apie Pasaulio jaunimo dienas, Pranciškus pabrėžė, kad jauni žmonės moko mus vilties. Jis teigė tikįs, kad Krokuvoje iš jaunimo išgirs kažką, kas suteiks daugiau vilties mūsų laikams. 

Bernardinai.lt

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode