Parama dėkojame




Iš 15 tūkst. asmenukių sudėliojo Dievo gailestingumo paveikslą

Liepos 22 dieną Krokuvos Lagievnikų Dievo gailestingumo šventovėje buvo pristatytas Dievo gailestingumo paveikslas, sudėliotas iš 15 tūkst. asmenukių. Projektą koordinavo seserys vienuolės ir Krokuvos senamiestyje veikianti Kristaus bendruomenė.

Skelbiama, kad asmenukės iniciatorius pasiekė ir iš tokių kraštų kaip Honkongas, Naujoji Zelandija, Australija, Pietų Amerikos valstybės. Konradas Ciempka, vienas iš organizatorių, teigė, kad buvo gauta ir grupinių asmenukių, ir nuotraukų iš vestuvių ir net ultragarso nuotraukų, kuriose užfiksuoti dar negimę kūdikiai.

Vienuolė Gaudia Skass, atstovaujanti Gailestingosios Dievo motinos seserų kongregaciją, teigė, kad iniciatyva buvo pradėta norint leisti jauniems žmonėms išreikšti savo troškimą sekti Kristumi: „Mes norėjome, kad kiekviena mums atsiųsta nuotrauka būtų tarsi tikėjimo išpažinimas, pareiškimas, kad „taip, aš noriu būti toks kaip Tu, gailestingas kaip Tu.““

Projektas truko 110. Iš žmonių asmenukių buvo sudėliotas Kristaus kūnas ir taip, anot organizatorių, simboliškai atskleista tiesa, kad mes, tikintieji, esame Kristaus kūnas. „Jis yra to kūno galva ir mes visi esame suvienyti jame“, – kalbėjo sesuo Gaudia.

Netrukus paveikslas turėtų būti paskelbtas ir internete, kad kiekvienas siuntęs savo asmenukę galėtų atrasti savo vietą paveiksle. 

EPA nuotraukos

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode