Parama dėkojame




Sprogimas

Kard. Sepe: arkivyskupijos namai – vargšams

Neapolio arkivyskupija rengiasi padovanoti jai priklausančias patalpas nepasiturintiems gyventojams. Tai pranešė Neapolio arkivyskupas kardinolas Crescenzio Sepe, pristatydamas pastoracinį laišką:  „Nuogus aprengti“, kuriame nurodomos vyskupijos ateinančių metų darbo kryptys.


Jis paaiškino, kad būstai bus suteikti tiems, kurie jau kurį laiką juose gyvena ir kurių ekonominė būklė sudėtinga. Bus perleidžiami tik tie būstai, kurie priklauso vyskupijai. Sprendimas neliečia vienuolynams priklausančių patalpų.

Kardinolas Sepe ketina paliesti darbo galimybių ir bedarbystės temas viso Pietų Italijos episkopato mastu. Iniciatyva, apie kurią pranešta pristatant pastoracinį laišką, norima atkreipti visų Italijos pietuose esančių vyskupijų dėmesį ir kartu ieškoti sąžiningų būdų, kaip atsiliepti konkrečiai į sudėtingą situaciją, kuri užkerta kelią bet kokiai socialinei pagalbai. 

Pastoracinis laiškas „Aprengti nuogus. Apgaubti juos švelnumu ir orumu“ atspindi jau antrą vyskupijos sielovadinės veiklos etapą, kuris, nuo 2011 m. prasidėjusio Miesto jubiliejaus, savo veiklos horizontu pasirinko Neapolio miestą ir jį lydinčius sunkumus, poreikį matyti, kaip visi gyventojai įsitraukia į bendrą augimą“, rašoma laiške.

Ateinančių metų sielovados prioritetiniais tikslais nurodyti: skatinti blaivumą, mokyti dalintis, grąžinti vargšams jų orumą, ugdyti atsakingą pilietiškumą ir atsakomybę darbe, - tai šiandienos didžiausios nuogybės, kurias reikia pridengti. „Bedarbystė tai tikra socialinė nelaimė, kuri griauna šeimų saugumą ir temdo jaunimo ateitį, ir daugelis iš jų beviltiškai pasiduoda“, pažymi kardinolas. (Vatikano radijas) 

Nuotraukoje: Kard. Crescenzio Sepe, Neapolio arkivyskupas - AFP

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode