Parama dėkojame




Sprogimas

Naujasis evangelizavimas Filipinuose

 

Neskubėkime teisti kitų, verčiau atraskime „malonę“ kiekviename asmenyje. Šiuo paraginimu Manilos arkivyskupas kardinolas Antonio Tagle užbaigė trečiosios konferencijos apie naująjį evangelizavimą Filipinuose Mišias sekmadienį.

Būkime atidūs, sakė kardinolas, nes tie, kuriuos trokštame nustumti galėtų būti Dievo dovana, o dovanos neišmetamos; jos branginamos. Todėl, anot Filipinų sostinės ganytojo, krikščionis turi būti gailestingas taip, kaip Jėzus buvo gailestingas išdaviko Judo, paklydusios avies, atžvilgiu, nes viltis glūdi ir tame, kuris išdavė: Dievas nieko nepasmerkia, bet siekia visų žmonių išgelbėjimo.

Šioje perspektyvoje krikščionys pašaukti būti ne pasmerkimo, o gailestingumo ir meilės ženklu, kad būtų pagalba tiems, nuo kurių pasaulis nusigręžia. Kardinolas Tagle konkrečiai prisiminė pabėgėlius: dažnai jie yra aukos situacijų, kurių patys nesukūrė, bet kurios buvo jiems primestos.

Pirmoji  konferencija apie naująjį evangelizavimą Filipinuose įvyko Maniloje 2013 metų spalį. Antroji surengta Pasay Sityje, Manilos metropolijoje, 2015 gegužį, trečioji – šiemet Maniloje. Kitos konferencijos ruošiamos ateityje vykdant devynerių metų pasirengimo programą Filipinų evangelizavimo penkių šimtų metų jubiliejui, kuris sukanka 2021 metais. (Vatikano radijas)

Nuotrauka: Manilos kardinolas Antonio Tagle - RV

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode