Parama dėkojame




Sprogimas

Mirė „popiežių siuvėjas“

Liepos 13 d. Romoje mirė mieste gerai žinomas ir gerbiamas siuvėjas Annibale Gammarelli, kurio šeimai priklausanti dirbtuvė siuva rūbus popiežiams ir kardinolams.

Gammarelli šeimos siuvyklos istorija siekia 1763 metus. Nuo to laiko jos siūtas baltas sutanas dėvėjo beveik visi popiežiai. Gammarelli sutanas vilki ir popiežius Pranciškus. Tik Benediktas XVI nesilaikė tradicijos ir jam sutanas siuvo kita šalia Vatikano savo parduotuvę turinti populiari liturginių rūbų siuvykla.

Pasak italų spaudos, Gammarelli siuvykla didžiuojasi popiežiais, bet diskretiškai paslaptyje saugo kitų savo klientų vardus. Šios siuvyklos paslaugomis naudojasi dauguma kardinolų, nemažai vyskupų, taip pat ir kunigai bei vienuoliai.

Gammarelli siuvyklai taip pat suteikta garbė siūti sutanas naują popiežių renkančios konklavos proga. Kadangi nežinoma kokio kūno sudėjimo bus naujas popiežius, Gammarelli pasiuva tris skirtingų dydžių sutanas, kurios būna pakalbinamos šalia Siksto koplyčios esančiose patalpose, kuriose išrinktasis popiežius, nusivilkęs kardinolišką sutaną, apsivelka baltą popiežiškąją. Tik vieną kartą – 1958 m. išrinkus popiežių Joną XXIII – nė viena iš trijų iš anksto pasiūtų sutanų netiko. Teko praardyti ir paskubomis pritaikyti pačią didžiausią, kad naujasis popiežius galėtų pasirodyti Šv. Petro aikštėje esantiems žmonėms. Vėliau per naktį buvo pasiūta nauja reikiamo dydžio sutana. (Vatikano radijas).

Nuotrauka – Gammarelli - ANSA

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode