Sprogimas

Vokietijos vyskupai: norime reformas derinti su Vatikanu

Mes norime pastoviai informuoti Romą apie visą sinodinės kelionės procesą, o ne tik apie jo rezultatus, interviu katalikų žinių agentūrai KNA pasakė Vokietijos vyskupų konferencijos pirmininkas vyskupas Georgas Baetzingas.

Vokietijos vyskupų konferencijos pirmininkas išreiškė viltį, kad Vyskupų sinodo generalinis sekretorius kardinolas Mario Grechas netolimoje ateityje galės iš Vatikano atvykti į Vokietiją ir pats savo akimis pamatyti, kad dabartiniai reformų procesai remiasi Vatikano II Susirinkimo mokymu ir Bažnyčios Vokietijoje sinodu, kuris lygiai prieš penkis dešimtmečius – 1971 m. sausio 3 d. – prasidėjo tuometinės Vakarų Vokietijos Viurcburgo mieste ir truko iki 1975 m.

Vyskupas Baetzingas sakė, kad kai kurie to Sinodo postulatai, pavyzdžiui, moterų diakonatas ar kunigystės sakramento teikimas vedusiems vyramas, nėra įgyvendinti. Jie yra Vokietijoje vykstančio sinodinio proceso dalis. Jie diskutuojami ir Romoje. Kai kurie Vokietijoje keliami klausimai sulaukė kitų Bažnyčių vyskupų, Vatikano, netgi popiežiaus Pranciškaus kritikos. Vokietijos vyskupai supranta kai kurių postulatų sukeltą nerimą. Tačiau, sako vyskupas, didžioji dauguma katalikų Vokietijoje nori pokyčių ir todėl Sinodo kelias yra labai reikalingas. Jei Bažnyčia neišspręs šių aktualių klausimų, mažės žmonių pasitikėjimas. Štai kodėl turime atidžiai ir atsargiai eiti šiuo keliu, palaikydami dialogą su Roma, rūpindamiesi Bažnyčios ateitimi savo šalyje. Vokietijos vyskupų konferencijos primininkas taip pat išsakė viltį, kad pas juos vykstantis procesas turės teigiamų atgarsių visoje Bažnyčioje, ypač 2022 m. spalio mėnesį Vatikane planuojamame Vyskupų sinode. (JM / KNAVatican News)

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode