Parama dėkojame




Sprogimas

Popiežius: gelbėkim jūrininkus, negalinčius sugrįžti į namus

Sekmadienį po vidudienio maldos popiežius Pranciškus paprašė atkreipti dėmesį į jūrininkus, dėl pandemijos priverstus pasilikti jūroje.

Pranciškus paminėjo 400 000 jūrininkų odisėją. Laivai nekeičia įgulų, nors pasibaigė jų darbo sutartys ir todėl daugelis negali sugrįžti į savo šeimas. Popiežius prašė Mergelės Marijos, Jūrų Žvaigždės, kad paguostų visus, dirbančius jūroje ir ištiktus dabartinių sunkumų, kreipdamasis į vyriausybių atstovus prašė imtis galimų priemonių, kad jūrininkai galėtų sugrįžti į namus.

Rugsėjo mėnesį Šventasis Sostas pareiškė, kad valstybėms uždarius sienas jūroje kilo humanitarinė krizė, nes šimtai tūkstančių jūrininkų negali išlipti į krantą. Jų darbo sutartys prailgintos viršijant vienuolikos mėnesių limitą, nustatytą tarptautinėje konvencijoje dėl darbo jūroje. Šventojo Sosto Tarnavimo integraliai žmogaus pažangai dikasterijos prefektas paragino vyriausybes, nacionalines ir tarptautines organizacijas „bendradarbiauti siekiant išspręsti dramatišką situaciją, gerbti konvencijos dėl darbo jūroje protokolus, užtikrinti saugią įgulų kaitą ir leisti jūroje laivuose užstrigusiems jūrininkams sugrįžti į savo kraštus ir į savo namus pas artimuosius“. (SAK / Vatican News)

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode