Parama dėkojame




Sprogimas

Nuo koronaviruso mirė aštuoni kunigai

Nuo kovo 6 iki kovo 15 dienos Bergamo vyskupija, pranešama jos internetinėje žinių svetainėje „Santalessandro.org“, neteko aštuonių kunigų, nuo 59 metų iki 84 metų amžiaus. Beveik visi dar aktyviai vykdė sielovadines pareigas, darbavosi parapijose. Jų mirtys siejamos su koronaviruso sukeltomis komplikacijomis.

 

Bergamo provincija, Lombardijos regiono dalis, yra viena iš labiausiai nuo epidemijos kenčiančių teritorijų. Vien kovo 15 dieną užregistruota virš 500 naujų susirgimų. Visoje Italijoje, pirmadienio duomenimis, buvo 27 980 patvirtintų koronaviruso atvejų ir 2158 susijusios mirtys.

Kovo 6 dieną nuo plaučių uždegimo mirė kun. Tarcisio Ferrari, kuris daugybę metų klebonavo šv. Aleksandro parapijoje Bergamo mieste, nepaisant garbingo amžiaus. Rudenį jam būtų sukakę 85 metai. Kovo 8 dieną užgeso Bergamo apylinkėse esančio Urgnano miestelio klebono Mariano Carrara gyvybė. 72 metų amžiaus kunigas buvo silpnos sveikatos, koronaviruso sukeltos komplikacijos tapo mirtinomis. Kovo 12 dieną epidemija pasiglemžė ir 82 metų amžiaus Achille Belotti gyvybę. Šis kunigas jau keletą metų nebėjo aktyvių sielovadinių pareigų, tačiau visada buvo pasirengęs ateiti į pagalbą. Į pelnytą poilsį buvo išėjęs ir dar vienas senas kunigas, 82 metų amžiaus Tarcisio Casali, Jėzaus Širdies kunigų draugijos narys. Jis mirė kovo 14 dieną.

Deja, tą dieną mirė dar du kunigai: beveik 71 metų amžiaus Giancarlo Nava ir 81 metų amžiaus Giosue Torquati. Pirmasis, daug metų sunkiomis sąlygomis praleidęs misijose Kamerūne ir Paragvajuje, jau sunkiai sirgo. Antrasis, priklausęs kunigų dehoniečių kongregacijai, garsėjo kaip nenuilstantis pokštautojas, renginių ir spektaklių organizuotojas, kuris tikėjo, kad linksmumas ir kūrybingumas yra vienas iš geriausių būdų perteikti Evangeliją.

Kovo 15 dieną užgeso kun. Silvano Sirtoli gyvybė. 59 metų amžiaus kunigas vadovavo kelioms Bergamo vyskupijos parapijoms, paskutinioji jų buvo Orio al Serio, gerai žinoma dėl čia esančio didelio oro uosto. Kovo 16 dieną mirė kun. Giuspeppe Berardelli, 72 metų amžiaus, tarnavęs įvairiose vyskupijos parapijose, nuo 2006 metų rezidavęs Casnigo miestelyje.

Pagal koronaviruso paplitimą nuo Bergamo nedaug nusileidžia Brešijos provincija. Kovo 16 dienos duomenimis, per paskutines 24 valandas buvo užregistruota virš 400 naujų užsikrėtimų. Tarp dešimčių mirusių taip pat kun. Giovanni Girelli, 74 metų amžiaus. Vos prieš keletą dienų, praneša vietos žiniasklaida, jis dar lankė paskutinės stadijos ligonių hospisą, o po to pats staiga sublogavo. Panašiai po staigios ir greitos ligos mirė 66 metų Alpių šaulių kapelionas Diego Gabusi, veiklus kunigas, apdovanotas aukštu Italijos valstybės ordinu.

Dar apie 20 kunigų, praneša Italijos žiniasklaida, buvo diagnozuotas koronavirusas, tačiau komplikacijos nebuvo sunkios, jie gydosi namuose. Po kelių dienų ligoninėje į namus karantino sąlygomis išleistas ir šiaurės Italijos miesto Kremonos vyskupas Antonio Napolioni, kuriam taip pat buvo nustatytas užsikrėtimas koronavirusu.

Šaltinis: Vatican News

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode