Sprogimas

Popiežiaus audiencijoje – Kolumbo riteriai

Popiežius pirmadienio priešpietį audiencijoje priėmė Kolumbo riterių narius, dalyvaujančius organizacijos karitatyvinės veiklos Romoje pradžios šimtmečio sukakties piligrimystėje, atskirai susitiko su Kolumbo riterių vyriausiuoju riteriu prof. Carl A. Andersonu. Pranciškus padėkojo už liudijamą artumą stokojantiesiems ir persekiojamiems dėl tikėjimo, kaip ir už besąlygišką ištikimybę apaštalo Petro įpėdiniui.

Šventasis Tėvas kalboje Kolumbo riteriams prisiminė, kaip labai dosniai labdaros organizacija prieš šimtmetį atsiliepė į jo pirmtako popiežiaus Benedikto XV prašymą po Pirmojo pasaulinio karo suteikti humanitarinę pagalbą stokojančiam jaunimui. Šiandien Kolumbo riteriai tęsia evangelinius ir broliškus karitatyvinius veiksmus įvairiose sferose. Popiežius paminėjo Kolumbo riterių tiek vietiniu, tiek nacionaliniu lygiu liudijamą ištikimybę gyvybės sakralumo ir orumo atžvilgiu.

Pasak popiežiaus, toks nusistatymas paskatinto Kolumbo riterius tiek materialiai, tiek dvasiškai paremti Artimųjų Rytų krikščioniškas bendruomenes, kurios kenčia nuo smurto, karų ir skurdo.

„Dėkoju jums už tai, kad šio regiono persekiojamų ir benamiais tapusių brolių ir seserų veiduose matote savo artimą ir kad jiems esate Dievo begalinės meilės ženklu“.

„Jūsų dosni tarnystė visiems stokojantiesiems, ypač jaunimui, pasidalijimų ir nelygybės paženklintame pasaulyje yra svarbus paskatinimas įveikti indiferentiškumo globalizaciją ir siekiant kartu sukurti teisingesnę ir visus labiau įtraukiančią visuomenę“.

Kolumbo riterių organizaciją 1882 m. Jungtinėse Valstijose įkūrė airių kilmės kunigas, garbingasis Dievo tarnas Michael McGivney. Šiandien Kolumbo riteriai yra viena didžiausių katalikiškų šalpos organizacijų, finansuojanti labdaros projektus visame pasaulyje. Šiuo metu organizacijai priklauso beveik 2 mln. narių. Kolumbo riteriai veikia įvairiose Šiaurės ir Pietų Amerikos šalyse, Pietų Korėjoje, Filipinuose, kai kuriose Europos šalyse, nuo 2013 m. – ir Lietuvoje.  (SAK / VaticanNews)

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode