Parama dėkojame




Sprogimas

Popiežius: pasaulio nelygybės problemos yra išsprendžiamos

Popiežius Pranciškus trečiadienį paragino nepasiduoti nevilčiai pasaulio nelygybės akivaizdoje. Pasak Pranciškaus, pasaulio nelygybės problemos yra išsprendžiamos, problema nėra išteklių stoka. Popiežius kalbėjo trečiadienį Popiežiškosios socialinių mokslų akademijos konferencijoje apie naujas solidarumo formas.

Kelios dešimtys konferencijos dalyvių, ekonomikos ir finansų ekspertai, vyriausybių ministrai ir bankininkai iš viso pasaulio dalijosi mintimis, kaip geriau paskirstyti turtus. JTO duomenimis, daugiau kaip du trečdaliai pasaulio gyventojų gyvena kraštuose, kuriuose nuo 1990 metų auga nelygybė, o aštuoniolikoje kraštų vienas procentas gyventojų turi daugiau kaip 20 procentų viso pasaulio turtų.

Mes nesame pasmerkti visuotiniam neteisingumui. Galime nauju būdu tvarkyti reikalus, rasti ir kurti kūrybingus atsakymus į daugelio nekaltųjų kančių keliamus klausimus. Turime pripažinti, kad neretai trūksta valios ir ryžto keisti prioritetus ir naujoje šviesoje matyti šią tikrovę: turtingas pasaulis ir gyvastinga ekonomika gali ir turi pašalinti skurdą. Galima sukurti būdus, kurie leistų priimti, maitinti, gydyti ir aprengti visuomenės paskutiniuosius, o ne juos atmesti. Turime suprasti, kad visi esame atsakingi, sakė popiežius.

Popiežiškoji socialinių mokslų akademija pakvietė konferencijoje aptarti Bažnyčios socialinio mokymo šviesoje naujas solidarumo formas kovai su pasaulyje augančia nelygybe. Solidarumas, kartu su  bendruoju gėriu ir subsidiarumu, yra vienas iš trijų Bažnyčios socialinio mokymo principų. Per paskutiniuosius šimtą metų popiežių mokyme labiausiai pabrėžiamas solidarumas.

Pasak Popiežiškosios socialinių mokslų akademijos pirmininko Stefano Zamagni, pastarųjų trijų dešimtmečių naujovė ta, kad nelygybę sukelia ekonominių ryšių struktūra, t. y. taisyklės. Todėl augančios socialinės ir ekonominės nelygybės akivaizdoje kaip niekad svarbu atkurti solidarumo ryšius tarp individų, kraštų, vyriausybių ir tarptautinių organizacijų. (SAK / VaticanNews)

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode