Parama dėkojame




Sprogimas

Popiežius kviečia pradėti dialogą apie planetos ateitį

Popiežius pranešė apie 2020 metų gegužės 14 dieną vyksiantį renginį pavadinimu „Naujai išrasti visuotinį ugdymo alijansą“.

Pranciškus, savo enciklikoje Laudato si‘ raginęs bendradarbiauti rūpinantis mūsų bendrais namais ir kartu stoti akistaton su kylančiais iššūkiais, dabar vėl atnaujino savo kvietimą. Popiežius kviečia pradėti dialogą apie planetos ateitį ir pasitelkti ugdymo procesui reikalingus žmonių talentus.

„Niekada anksčiau nebuvo tokio poreikio suvienyti mūsų pastangas ugdymo aljanse, suvienyti brandžius asmenis, galinčius įveikti susiskaldymą ir priešiškumą, ir atgaivinti santykius broliškos žmonijos labui. Šiandienos pasaulis nuolat keičiasi ir susiduria su įvairiomis krizėmis. Mes išgyvename permainų erą: ne tik kultūrinę, bet taip pat ir antropologinę transformaciją <...>. Ugdymas susiduria su vadinamuoju „spartėjimo“ procesu, kuris įtraukia mūsų buvimą į dideliu greičiu besisukantį technologijų ir kompiuterizacijos sūkurį, nuolat keisdamas mūsų atskaitos taškus. Dėl to mūsų tapatumas praranda tvirtumą ir silpnėja mūsų psichologinė struktūra“, – sakė popiežius.

Kiekvienas pokytis reikalauja mokomojo proceso, kuriame dalyvautų visi. Todėl, anot popiežiaus, reikalinga turėti žmonių tinklą, kurie galėtų savo išgalėmis prisidėti prie problemų sprendimo ir leisti klestėti broliškumui. Šiuo aljansu skatinama kurti taiką, teisingumą ir svetingumą visų žmonių, taip pat ir religijų tarpe. Kad šie tikslai būtų pasiekti, turime kartu žengti tris svarbius žingsnius. Visų pirma, teigia popiežius, visuomet centre turėti žmogų. Antra – kūrybingai ir atsakingai panaudoti savo energiją. Galiausiai – ugdyti tuos, kurie yra pasirengę tarnauti bendruomenės labui. Daugiau džiaugsmo yra duoti, negu gauti, sako popiežius.

Pranciškus laukia susitikimo Romoje su visais, kurie dirba švietimo ir mokslinių tyrimų srityje: „Aš raginu jus dirbti kartu, pasitelkiant bendrą ugdymo aljansą skatinti tokias į ateitį nukreiptas iniciatyvas, kurios gali duoti kryptį istorijai ir pasukti ją gerąja linkme. Kreipiuosi į autoritetingus mūsų pasaulio visuomenės veikėjus, kuriems rūpi mūsų jaunimo ateitis, ir tikiuosi, kad jie priimtų mano kvietimą. Taip pat raginu jus, brangūs jauni žmonės, dalyvauti susitikime ir pajusti tikrąją atsakomybę už geresnio pasaulio kūrimą.“

Popiežius kvietė dirbti šio aljanso labui įsipareigojant tiek individualiai, tiek bendruomenėse, puoselėti humanizmą, atsižvelgiantį į žmonijos siekius bei Dievo planą. Taip pat ir dalyvauti susitikime, vyksiančiame 2020 metų gegužės 14 dieną Pauliaus VI audiencijų salėje, Vatikane. Iki renginio numatyta surengti daugybę seminarų susijusiomis temomis, kurie padėtų pasiruošti pagrindiniam renginiui. (AČ / VaticanNews)

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode