Parama dėkojame




Sprogimas

Pranciškus: brolystės ir taikos pasaulis yra galimas

Šventasis Tėvas pasidžiaugė žinia apie naujai įsikūrusį Vyriausiąjį komitetą dokumento apie žmogiškąją brolybę idėjoms paskleisti ir išreiškė viltį, kad kitos panašios iniciatyvos bus vykdomos visame pasaulyje. „Galima kartu su kitų religijų tikinčiaisiais ir geros valios vyrais bei moterimis dialogo ir vieni kitų pažinimo dvasioje sukurti brolystės ir taikos pasaulį“, – pareiškė pirmadienį popiežius Pranciškus.

Dokumentą apie žmogiškąją brolybę dėl pasaulinės taikos ir taikaus sambūvio pasaulyje popiežius Pranciškus pasirašė Abu Dabyje vasario mėnesį su dokumento bendraautoriumi Didžiuoju al-Azharo imamu Ahmad Al–Tayyebu. Popiežius ir Didysis imamas dokumente prašo plėsti tolerancijos, sambūvio ir taikos kultūrą, sulaikyti nekalto kraujo praliejimą, užbaigti karus, konfliktus, aplinkos niokojimą, moralinį bei kultūrinį nuosmukį, kurį išgyvena šiandienos pasaulis.

Prieš savaitę Jungtinių Arabų Emyratų sostinėje įsteigtas Vyriausiasis komitetas užsibrėžė minėtojo dokumento dvasioje ugdyti tolerancijos, bendradarbiavimo ir taikaus sambūvio idealus. Vyriausiojo Komiteto steigimo dokumente paminėti Jungtinių Arabų Emyratų Sosto įpėdinio Šeicho Mohamed bin Zayed Al Nahyan žodžiai, jog komiteto tikslas – įgyvendinti Dokumento apie žmogiškąją brolybę dėl pasaulinės taikos ir taikaus sambūvio pasaulyje idėjas.

Komiteto nariai atstovauja tiek katalikų, tiek musulmonų pasauliui, tarp narių – Popiežiškosios tarpreliginio dialogo tarybos pirmininkas arkivyskupas Miguel Ángel Ayuso Guixot.

Šventasis Sostas pirmadienį išplatino Spaudos salės direktoriaus Matteo Bruni pareiškimą, kuriame pažymima, jog popiežius padrąsino komiteto veiklą, padėkojo Jungtiniams Arabų Emyratams už konkretų įsipareigojimą ugdyti žmogiškąją brolybę ir išreiškė viltį, kad kitos panašios iniciatyvos bus vykdomos visame pasaulyje.

Popiežius Pranciškus žinią apie įsikūrusį Vyriausiąjį komitetą dokumento apie žmogiškąją brolybę idėjoms paskleisti palydėjo trumpa kalba apie šią naują galimybę visiems kartu kurti brolystės ir taikos pasaulį:

„Nors, deja, pernelyg dažnai plinta naujienos apie blogį, neapykantą ir nesantaiką, galime kliautis nematomu gėrio okeanu, kuris auga stiprindamas mūsų viltį, jog galima kartu su kitų religijų tikinčiaisiais ir geros valios vyrais bei moterimis dialogo ir vieni kitų pažinimo dvasioje sukurti brolystės ir taikos pasaulį.” (SAK / Vatican News)

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode