Sprogimas

Pranciškus jaunuoliams: savais padarykite Sinodo vaisius

 

Verbų sekmadienio Mišių pabaigoje pradėdamas Viešpaties Angelo maldą popiežius Pranciškus dar kartą kreipėsi į dalyvavusius tiesiogiai ar nuotoliniu būdu, pasveikino jaunuolius, kurie švenčia diecezinę Jaunimo dieną ir pristatė dovaną, kurią gavo šv. Mišių šv. Petro aikštėje dalyviai.

„Brangūs broliai ir seserys, sveikinu visus, kurie dalyvavote šiame šventime ir visus tuos, kurie prie mūsų prisijungė įvairiais komunikacijos kanalais“, – kalbėjo popiežius ir tęsė: „Sveikinu visus jaunuolius, kurie su savo vyskupais, kiekvienoje pasaulio vyskupijoje švenčia Jaunimo dieną. Brangūs jaunuoliai, jus kviečiu savais padaryti ir kasdienybėje išgyventi apaštalinio paraginimo „Christus vivit“ patarimus, vaisius Sinodo, kuris įtraukė daug jūsų bendraamžių. Šiame tekste kiekvienas iš jūsų atras vaisingų įžvalgų savo gyvenimui ir augimui tikėjimu, ėjimui tarnystės broliams keliu“.

Verbų sekmadienį švenčiama jaunimo diena išaugo iš 1985 metų šv. Jono Pauliaus II susitikimo su 250 000 jaunuolių šv. Petro aikštėje. Pamatęs jų entuziazmą, supratęs tokių susitikimų poreikį, Jonas Paulius II paragino kasmet vyskupijose minėti Jaunimo dieną. O kas kelerius metus švenčiamos Pasaulio jaunimo dienos tapo vienu iš svarbiausių šiuolaikinio Bažnyčios gyvenimo įvykių. 2019 metų pradžioje Pasaulinė jaunimo diena buvo švęsta Panamoje, o 2022 metais bus švenčiama Portugalijos sostinėje Lisabonoje.

„Šio sekmadienio kontekste noriu jums, susirinkusiems šv. Petro aikštėje, padovanoti specialų Rožinio vėrinėlį. Šie rožiniai iš alyvmedžio rutuliukų buvo pagaminti Šventojoje Žemėje, specialiai Pasauliniam jaunimo susitikimui Panamoje sausio mėnesį ir šiandienos (Jaunimo) dienai. Iš naujo jaunuolius ir visus kviečiu kalbėti Rožinį už taiką, ypatingai už taiką Šventojoje Žemėje ir Artimuosiuose Rytuose“, – sakė popiežius.

Šventasis Tėvas pakvietė visus kreiptis į Mergelę Mariją „Viešpaties Angelo“ malda, kad mums padėtų gerai išgyventi Didžiąją Savaitę. (RK / Vatican News)

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode