Parama dėkojame




Sprogimas

Romiečių pašaukimas – būti brolystės ir solidarumo „amatininkais“

Popiežiaus širdyje yra vietos ir tiems, kurie nesidalija tuo pačiu krikščioniškuoju tikėjimu, esame broliai, sakė Pranciškus.

Popiežius Pranciškus antradienį kreipėsi į savo vyskupijos tikinčiuosius iš Romos miesto merijos ant Kapitoliaus kalvos, vienos iš septynių kalvų, ant kurių susiformavo Romos miestas. Ji, popiežiaus žodžiais, ir dabar yra plakanti miesto ir jos administracijos širdis. Šventasis Tėvas paprašė Romos krikščionių konkrečiais darbais siekti, kad jos bažnytinės bendruomenės veidas visuomet atspindėtų širdis atnaujinančią Kristaus šviesą.

Popiežiaus širdyje yra vieta ir tiems, kurie nesidalija tuo pačiu krikščioniškuoju tikėjimu, esame broliai!, sakė Pranciškus. Popiežius juos patikino apie savo dvasinį artumą ir pradrąsino kasdien būti brolystės ir solidarumo „amatininkais“.

„Kaip daugelis žmonių visame pasaulyje, taip ir jūs, Romos piliečiai,  rūpinatės savo vaikų gerove ir ugdymu. Jums rūpi mūsų planetos ateitis, rūpi, kokį pasaulį paliksime ateities kartoms. Tačiau šiandien, kaip ir kiekvieną dieną, jūsų prašau, kad rūpintumėtės vieni kitais, būtumėte vieni kitiems artimi, gerbtumėte vieni kitus. Tokiu būdu jūs įkūnysite pačias gražiausias šio miesto vertybes, vieningą, darniai sugyvenančią bendruomenę, besidarbuojančią ne tik dėl teisingumo, bet vedamą teisingumo dvasios, pasakė antradienį popiežius iš centrinio Romos merijos balkono kreipdamasis į Romos gyventojus.

Vizito Kapitojijuje metu Šventasis Tėvas atskirai susitiko su merijos darbuotojais, jų šeimų nariais, padėkojo už priėmimą ir vizito surengimą, drauge dėkojo jiems už kasdienes pastangas vykdant merijos uždavinius tiek miesto gyventojų, tiek atvysktančių svečių naudai.

„Savo tyliu ir ištikimu darbu net tik prisidedate prie miesto priežiūros gerinimo, bet jis yra labai reikšmingas ir jums patiems, nes tai, kaip dirbame taip pat išreiškia mūsų orumą, parodo, kokie esame.“

Užbaigdamas vizitą Romos merijoje Šventasis Tėvas padrąsino jos darbuotojus ir toliau dosniai ir su pasitikėjimu tęsti tarnystę Romos miestui, jo gyventojams, turistams ir piligrimams, sakė, kad meldžiasi už juos ir šeimų narius, paprašė ir jį prisiminti savo maldose. (SAK / Vatican News)

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode