Parama dėkojame




Panamos prezidentas: džiaugiamės ir jaučiamės pagerbti

 

Labai džiaugiamės, kad popiežius Pranciškus pas mus atvyksta. Taip pat labai didžiuojamės, kad buvo nuspręsta mūsų mažoje šalyje rengti Pasaulio jaunimo dienas, sakė Panamos prezidentas Juan Carlos Varela.

Šventojo Sosto žinių tarnybai duotame interviu prezidentas priminė, kad apie popiežiaus pakvietimą į Panamą buvo pradėta rimtai galvoti jau prieš dešimtį metų, tai yra dar prieš Pranciškaus pontifikatą. 2009 m. Panamoje buvo minėta Santa Maria la Antigua vyskupijos įkūrimo 500 metų sukaktis. Tai buvo pirmoji vyskupija Amerikos žemyne (ne salose). Jau tada Panamos katalikai ir visa visuomenė norėjo, kad Šventasis Tėvas juos aplankytų. Troškimas vis stiprėjo ir buvo dedamos pastangos, kad popiežius atvyktų.

Pasak prezidento, Panamos gyventojai su nepaprastu džiaugsmu priėmė prieš dvejus su puse metų paskelbtą žinią, kad kitos Pasaulio jaunimo dienos bus rengiamos Panamoje ir kad šia proga į šalį atvyks Šventasis Tėvas. Prieš dvejus metus buvo pradėti pasirengimai, kurie Panamos valdžiai ir Bažnyčios vyresnybei, kaip ir visai visuomenei, buvo ir nemenkas iššūkis. Panama yra maža šalis, tad organizuodama Pasaulio jaunimo dienas ji parodė savo ryžtą ir vienybę, kurių dėka sugebėjo įvykdyti tokį didelį projektą.

Panamos gyventojai džiaugiasi, kad pas juos atvyksta iš Lotynų Amerikos kilęs popiežius, kad atvykdamas į Panamą jis tarsi sugrįžta į gimtinę, į savo žemę. Atvykęs į Panamą popiežius ne tik prabils į viso pasaulio jaunimą, bet savo buvimu jis drąsins viso žemyno gyventojus, ypač Centrinės Amerikos šalis. Panamai popiežiaus vizitas primins, kad ji pašaukta būti tiltu ir tarpininke. (JM / VaticanNews)

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode