Sprogimas

Kard. Filoni. Atnaujinti įvairiapusišką Bažnyčios veidą

 

Trečiadienį, naujų Popiežiškojo Urbono universiteto akademinių 2018-2019 m. mokslo metų atidarymo ceremonijoje Didysis universiteto kancleris kard. Fernando Filoni kalbėjo apie „įvairiapusišką universiteto veidą“ ir nuolatinę misionierišką įtampą.

Sveikinime mokslo metų atidarymo proga, po Eucharistijos universiteto koplyčioje, kardinolas priminė, kad įvairiapusis Bažnyčios veido įvaizdis tai popiežiaus Pranciškaus citata, iliustruojant vieną iš pamatinių kriterijų, padedančių atnaujinti ir atgaivinti bažnytinių studijų indėlį misionieriškai išeinančiai Bažnyčiai. Pasak kardinolo, popiežius taip ragino skubiai kurti tinklą.

Kard. Filoni nuomone, kurti tinklą universiteto atžvilgiu galbūt reikštų pasirengimą atnaujinti įvairiapusį Bažnyčios veidą, puoselėjant tiek visos žmogiškos išminties sutaikymą su dieviškąja išmintimi, tiek kuriant mokslinio bendradarbiavimo ryšius su tarptautiniais universitetais.

Tam pasitarnautų tokie išsikelti tikslai: intelektualinis ugdymas ir moksliniai tyrimai, pasirengus „išeiti“ bet kokioje srityje, kurti dialogą su skirtingomis socialinėmis, kultūrinėmis, religinėmis tikrovėmis, analizuojant laikmečio iššūkius su kuriais susiduria žmonija  ir pasiūlant sprendimus. Tad čia reikia brandinti akademinį docentų ir studentų mąstymą, pasirūpinti tinkamomis priemonėmis. Jis paminėjo ir neseną Sinodo patirtį, kurio metu iškilo pokyčių troškimas, būtinybė ruošti naujus jaunimo ugdytojus. Apaštališkoji konstitucija „Veritatis gaudium“ pasiūlė kelis kriterijus ugdymo projektui, kurie atlieptų į laikmečio problemas ir įkvėptų edukacinę aplinką, padėtų formuoti naujus ugdytojus, kurie gebėtų integruoti tiesą ir patirtį. (DŽ / Vatican News)

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode