Parama dėkojame




Sprogimas

Popiežius Sinodo pabaigoje: Ginkime Šventąją Motiną Bažnyčią

 

Šeštadienio vakarą patvirtinus Sinodo baigiamąjį dokumentą, į visus dalyvius kreipėsi Sinodo generalinis sekretorius kard. Lorenzo Baldisseri ir šios Sinodo asamblėjos pirmininkas – delegatas kard. Louis Raphael Sako. Trumpą kalbą pasakė ir popiežius Pranciškus.

Padėkojęs Sinodo tėvams ir visiems dalyviams, popiežius pridūrė kelias savo pastabas.

„Noriu dar kartą pabrėžti, kad Sinodas nėra parlamentas, – sakė Pranciškus, – bet saugoma erdvė, kad joje galėtų veikti Šventoji Dvasia. Neužmirškime – čia veikia Šventoji Dvasia“.

„Antra – ne dokumentas yra Sinodo rezultatas. Mes sukūrėme dokumentą, tačiau dabar šį dokumentą Šventoji Dvasia įteikia mums. Mes esame dokumento adresatai“.

„Trečia, – sakė Pranciškus, – galvoju apie mūsų Motiną, Šventąją Motiną Bažnyčią. Bažnyčia yra šventa; mes, jos vaikai, esame nusidėjėliai. Mūsų nuodėmėmis pasinaudoja Didysis kaltintojas. Jis klaidžioja po pasaulį ir ieško ką galėtų apkaltinti. Šiuo metu jo kaltinimai itin stiprūs. Tačiau negalime leisti, kad būtų suteršta Bažnyčia. Mes, vaikai, esame  nešvarūs, Motina – ne. Turime ginti Motiną. Turime atgaila ir malda ginti Motiną nuo Didžiojo kaltintojo. Dėl to paprašiau šį mėnesį kalbėti Rožinį, melsti šv. Arkangelą Mykolą ir Švenčiausiąją Mergelę, kad visada gintų Motiną Bažnyčią“. (JM / VaticanNews)

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode