Sprogimas

Popiežiaus užuojauta dėl tragiškos geležinkelio nelaimės Indijoje

 

Per 60 žmonių žuvo tragiškoje geležinkelio nelaimėje penktadienį Amritsaro mieste, Indijos Pandžabo valstijoje. Dideliu greičiu važiavęs traukinys partrenkė ant geležinkelio bėgių stovėjusius induistų religinės šventės dalyvius. Vatikano Valstybės sekretorius perdavė popiežiaus Pranciškaus užuojautą žuvusiųjų artimiesiems ir jo maldą už nelaimės aukas.

Valstybės sekretorius perdavė popiežiaus Pranciškaus užuojautą vietiniams Bažnyčios ir valstijos vadovams pasiųstoje telegramoje. Šventasis Tėvas reiškia nuoširdų solidarumą visiems, paliestiems šios tragiškos nelaimės, meldžiasi už žuvusius ir visus jų gedinčius; sužeistiesiems ir aukų artimiesiems, taip pat gelbėtojams prašo dieviškosios gydymo, stiprybės ir taikos malonės, sakoma kardinolo Pietro Parolino Šventojo Tėvo vardu pasiųstoje telegramoje.

Liūdesį ir gedulą išsakė taip pat Indijos katalikų vyskupai. Jie savo komunikate pažymėjo, kad tragedija juos labai sukrėtė, nes tiek daug brolių ir seserų taip nelauktai žuvo švęsdami savo religinę šventę. Dievas tesuteikia jiems amžinąjį atilsį. Tragiška nelaimė skaudžiai priminė būtinumą pagerinti geležinkelių saugumą ir sukurti religinių švenčių saugumo normas, nes kiekviena gyvybė turi būti visomis priemonėmis apsaugota, parašė komunikate Indijos katalikų vyskupai. (SAK / Vatican News)

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode