Sprogimas

Prasideda Vyskupų Sinodas. Bažnyčia klausysis jaunimo balso

 

Vyskupų Sinodo asamblėjoje tema: „Jaunimas, tikėjimas ir pašaukimo įžvelgimas“ dalyvaus 267 Sinodo Tėvai, o tarp asamblėjos auditorių yra 34 jaunuoliai, nuo 18 iki 28 metų amžiaus, padėsiantys Sinodo Tėvams išgirsti daugelio bendraamžių balsą. Šventojo Sosto ir Kinijos pasirašyto susitarimo dėka asamblėjoje pirmą kartą dalyvaus du vyskupijai iš kontinentinės Kinijos.

Vatikane pirmadienį pristatyta XV eilinė Vyskupų sinodo asamblėja, kuri darbus pradės jau šį trečiadienį, spalio 3 d. „Popiežiaus Sinodo asamblėjai parinkta tema apie jaunimą yra iššūkis visai Bažnyčiai“, pasakė pristatymo spaudos konferencijoje Šventojo Sosto spaudos salėje kard. Lorenzo Baldisseri, Vyskupų Sinodo generalinis sekretorius. Asamblėjos darbai tema: „Jaunimas, tikėjimas ir pašaukimo įžvelgimas“ tęsis iki sekmadienio, spalio 28 dienos.

„Bažnyčia nori išklausyti jaunimo balsą apie jo rūpesčius, tikėjimą, kaip ir abejones ir kritiką“, pareiškė kardinolas Lorenzo Baldisseri. Jis pranešė, kad Sinodo asamblėjoje dalyvaus 267 Sinodo Tėvai, o tarp asamblėjos auditorių yra 34 jaunuoliai, nuo 18 iki 28 metų amžiaus, padėsiantys Sinodo Tėvams išgirsti daugelio bendraamžių balsą. Kardinolas be to pranešė, kad Šventojo Sosto ir Kinijos pasirašyto susitarimo dėka asamblėjoje pirmą kartą dalyvaus du vyskupijai iš kontinentinės Kinijos.

“ Asamblėja leis geriau paryškinti Bažnyčios misiją palydėti jaunimą jų egzistencinėje gyvenimo kelionėje. Jaunimas galės žvelgti į Kristaus Sužadėtinę toliau už ją ištikusius skandalus. Jaunimas yra atviras žmogiškam trapumo supratimui, o Bažnyčia negali būtų atstovaujama kelių suklydusiųjų. ”

Sinodo asamblėjos darbai bus suskirstyti į tris dalis pagal tris pagrindines Asamblėjos darbotvarkės temas: 

„Atpažinti: į gyvenimo tikrovę įsiklausanti Bažnyčia“, „Suprasti. Tikėjimas ir pašaukimo įžvelgimas“ ir „Pasirinkti. Pastoracinio ir misijinio atsivertimo keliai“.

Asamblėjos pristatyme dalyvavęs kardinolas Sergio da Rocha, Sinodo asamblėjos generalinis relatorius pristatė asamblėjos darbo dokumentą, kuris pasak jo yra kaip rėmai, kuriuose apibendrinta tūkstančiai puslapių liudijimų, minčių ir prašymų iš viso pasaulio.

“ Tai nėra gatavas receptas jaunimui palydėti tikėjimo ir gyvenimo pilnatvės kelyje, nei iš anksto parengtas atsakymas į daugybę klausimų, iškilusių priešsinodiniame pasirengimo laikotarpyje. ”

Spaudos konferencijoje taip pat pristatyta Instrukcija, reglamentuojanti Sinodo asamblėjų darbą ir sekretoriato veiklą. Pasak Vyskupų Sinodo pasekretoriaus vysk. Fabio Fabene, asamblėjų normos ne kartą buvo tobulintos per Vyskupų sinodo gyvavimo penkiasdešimtmetį. Naujų normų tikslas – paskatinti asamblėjos diskusiją ir Sinodo Tėvų nuomonių pasikeitimą taip, kad išryškėtų pasaulyje pasklidusios Bažnyčios balsų turtingumas.

Naujos Vyskupų Sinodo asamblėjos ir sekretoriato Instrukcijos paprašė popiežius Pranciškus Apaštališkojoje konstitucijoje „Episcopalis comunio“, kuri rugsėjo mėnesį pakeitė Motu proprio „Apostolica Sollicitudo“, kuriuo popiežius Paulius VI 1965 metais Visuotinėje Bažnyčioje įsteigė Vyskupų Sinodą. (SAK / Vatican News)

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode