Sprogimas

Šiandien prasideda registracija į popiežiaus vizitą

 

Nuo šiandien, rugpjūčio 1 d. 12 val., internetu galima užsiregistruoti į du svarbiausius susitikimus su popiežiumi Pranciškumi. Registracija reikalinga tik į rugsėjo 22 d. vyksiantį susitikimą su jaunimu Vilniuje, Katedros aikštėje, ir į šv. Mišias Kauno Santakoje rugsėjo 23 d. Nuorodą į elektroninę registraciją galima rasti tinklalapyje www.popieziausvizitas.lt. Kvietimai į susitikimus – nemokami.

Registracija reikalinga norintiems pateikti į sektorius, esančius priešais scenas Kauno Santakoje ir Katedros aikštėje Vilniuje. Sekmadienį programa Santakoje prasidės nuo ankstyvo ryto. Vilniuje, Katedros aikštėje, jaunimo šventės pradžia – 14 val.

Visgi net ir neužsiregistravusieji turės galimybę pamatyti ir išgirsti Šventąjį Tėvą. „Kauno Santakoje ir Vilniuje, Katedros aikštėje ir jos prieigose, sutilps visi. Kviečiame švęsti drauge vilties ir džiaugsmo šventę, nusiteikime priimti šį garbingą ir kuklų svečią, norintį susitikti Lietuvos žmones“, – sako LVK pasiruošimo popiežiaus vizitui komunikacijos koordinatorė Živilė Peluritienė.

Jau nuo pavasario žmonės buvo kviečiami registruotis parapijose ir bendruomenėse. Apibendrinus gautus duomenis matyti, kad parapijose ir bendruomenėse kvietimus į šv. Mišias atsiims apie 60 tūkst. žmonių, o į popiežiaus susitikimą su jaunimu – apie 13 tūkst. jaunų (14–35 m.) žmonių. Džiugioje šventėje laukiami ir studentai, kurie į susitikimus registruojasi savo universitetuose. Sektoriuose Katedros aikštėje numatoma apie 23 tūkst. vietų, Santakos parko sektoriuose – apie 100 tūkstančių.

Tiems, kurie yra užsiregistravę parapijose ir bendruomenėse, antrą kartą registruotis nereikia. Neturintieji galimybės užsiregistruoti internetu į šv. Mišias, kviečiami teirautis parapijose.

Į visus kitus susitikimus su Šventuoju Tėvu registracija nereikalinga. Šeštadienį Vilniuje popiežių bus galima sutikti S. Daukanto aikštėje, prie Aušros Vartų, kelyje nuo Aušros Vartų į Katedros aikštę, kur vyks Jaunimo susitikimas, o po jo – kelyje į Apaštalinę nunciatūrą. Sekmadienį po šv. Mišių Kauno Santakos parke popiežius keliaus papamobiliu į Kauno arkikatedrą. Vakarop Vilniuje žmonės kviečiami sutikti Šventąjį Tėvą į Lukiškių aikštę ir į kelią nuo Lukiškių aikštės iki nunciatūros.

Pranešimą parengė LVK pasiruošimo popiežiaus vizitui komitetas

popieziausvizitas.lt

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode