Parama dėkojame




Sprogimas

Popiežius emeritas: tarp savo ir Pranciškaus pontifikatų įžvelgiu vidinį tęstinumą

 

Pirmadienį paviešintose laiško išraukose popiežius emeritas Benediktas XVI teigia matantis aiškią „vidinę vienybę“ tarp savo pontifikato ir savo įpėdinio Pranciškaus Petro tarnystės. Bandymus piešti kitokį vaizdą jis pavadino „kvailais prietarais“, rašo „Crux“.

Trumpos laiško ištraukos buvo paviešintos per pirmadienį Vatikane surengtą spaudos konferenciją, skirtą 11 tomų knygų serijai „Popiežiaus Pranciškaus teologija“, parašytai 11 skirtingų autorių.

„Sveikinu šią iniciatyvą“, – rašė popiežius Benediktas XVI.

„Ji prieštarauja kvailiems prietarams tų, kurie regi popiežių Pranciškų kaip stokojantį konkrečios teologinės ir filosofinės formacijos, kai tuo tarpu aš vaziduojamas išimtinai kaip teologas teoretikas, stokojantis suvokimo apie konkretų šiandieninį krikščionių gyvenimą“, – rašė popiežius emeritas.

Benediktas XVI pareiškė, kad šie trumpi tomai askleidžia popiežių Pranciškų kaip žmogų su gilia filosofine ir teologine formacija. Be to, minėtos knygos esą leidžia nepaisant visų stiliaus ir temperamento skirtumų įžvelgti vidinį tęstinumą tarp dviejų pontifikatų.

Popiežiaus emerito Benedikto XVI laiškas monsinjorui Dario Edoardo Vigano, kuris vadovauja Pranciškaus pontifikato metu sukurtam naujam Vatikano Komunikacijų sekretoriatui. 

Bernardinai.lt

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode