Sprogimas

Popiežius: Prašykime gėdos malonės

 

Popiežius prašo neteisti kitų. Kalbėdamas pirmadienio ryto Mišiose šv. Mortos namų koplyčioje Šventasis Tėvas ragino būti atlaidiems. Popiežius pakartojo Jėzaus kvietimą, išsakytą pirmadienio Evangelijos skaitinyje šiuo Gavėnios laikotarpiu, kai Bažnyčia visus kviečia atsinaujinti:

„Būkite gailestingi, kaip ir jūsų Tėvas gailestingas. Neteiskite ir nebūsite teisiami; nesmerkite ir nebūsite pasmerkti; atleiskite, ir jums bus atleista.“ (Lk 6, 36–37)

Atleiskime savo artimui ir prašykime malonės gėdytis dėl savo nuodėmių. Kai būname susitikimuose, nesvarbu kokiuose, pavyzdžiui, kai sėdamės prie pietų stalo, ar praleidžiame pora valandų kalbėdamiesi, per tą laiką kiek minučių praleidžiame teisdami kitus? Šitaip negalima; tačiau kaip daryti? Būkite gailestingi taip, kaip Tėvas gailestingas. Dievo akivaizdoje reikia nuolankiai prašyti gėdos malonės, nes kai susitinka Dievo teisingumas ir mūsų gėdijimasis, tada įvyksta atleidimas.

Mes puikiai žinome, kad Dievo teisingumas yra gailestingumas. Tačiau reikia pripažinti, kad „Tau teisingumas, mums gėdijimasis“. „Ar nusidėjau Viešpačiui?“, „Ar tikiu, kad Viešpats teisus?“, „Ar tikiu, kad jis gailestingas?“, „Ar Dievo akivaizdoje gėdijuosi dėl savo nuodėmių?“. Tai taip paprasta: „Tau teisingumas, man gėdijimasis“. Prašykime gėdos malonės. Tai ypatinga malonė, sakė popiežius. Šitaip prisimename, koks privalo būti mūsų nusistatymas kito atžvilgiu, kad pagal tai kiek kitą teisiu ir aš būsiu teisiamas. Neteiskime, ragino popiežius, būkime gailestingi. (Vatikano radijas)

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode