Sprogimas

Senegalo Caritas: kaip suteikti viltį jaunimui?

Grąžinti viltį šalies jaunimui. Tokį tikslą kėlė Senegalo Caritas plenarinėje sesijoje. Koldos vyskupas, Senegalo Caritas pirmininkas Jean Pierre Bassene kalbėjo, jog skaitydamas apie tas dramatiškas situacijas, kurias išgyvena jaunimas, ypač Afrikoje, Bažnyčia ir Caritas jaučia ypatingą raginimą jiems padėti: „Nesibaigiančios tragedijos, ištinkančios nelegaliai migruojant, prekyba žmonėmis, vergovė ir smurtas prieš jaunimą mus labai neramina. Jauni žmonės, liekantys šalyje, susiduria su kitais iššūkiais - nedarbas nėra vienintelis iš jų. 

Todėl reikia ieškoti kaip jaunimui suteikti viltį. Nors žinome, kokie kuklūs mūsų įrankiai ir mūsų veiksmai, tačiau veikdami kartu su kitais, ir pačiu jaunimu, rasime būdą, kaip sukurti geresnę dabartį ir suteikti ateitį jaunimui“. Tieso vyskupas Nder Gueye, tęsdamas jo mintis, sakė, kad jaunimas daug tikisi iš Bažnyčios. Kai kurie, blogai informuoti, netgi prašo Bažnyčios pagalbos realizuoti jų svajonę emigruoti. Tad Bažnyčios užduotis ir atsakomybė - ugdyti mentalitetą ir sąmonę, nepamirštant apgalvoti strategijas kokias perspektyvas galima pasiūlyti jaunimui.

Senegalas yra ketvirta pagal dydį Subsacharinės Afrikos valstybė, pirmaujanti tarp Vakarų Afrikos šalių emigrantų skaičiumi. Pavyzdžiui, 2011 metais 400.000 žmonių emigravo iš šalies, tačiau čia nepriskaičiuoti nelegaliai išvykusieji. Tad skaičius gali būti du - tris kartus didesnis.

Caritas asamblėja nutarė labiau plėtoti savanorystės tinklą, stiprinti solidarumą ir mobilizuoti Bažnyčios bendruomenę ieškant kaip atsiliepti į integralaus vystymosi poreikius, megzti glaudesnius partnerystės ryšius su vyriausybinėmis institucijomis, pilietinėmis organizacijomis, privačiais investuotojais integruojant jaunimą. (Vatikano radijas)

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode