Sprogimas

Vyskupai leido Vasario 16-ąją nesilaikyti pasninko

Lietuvos vyskupai paskelbė, kad vasario 16-ąją, kada Lietuvoje bus minimas valstybės atkūrimo šimtmetis, galima valgyti mėsą, nors ši diena ir sutaps su Gavėnios penktadieniu, kai tikintiesiems tradiciškai būtų privalomas pasninkas.

„Šiemet pirmąjį Gavėnios penktadienį švenčiame vasario 16-ąją, Lietuvos nepriklausomybės atkūrimo šimtmetį. Ši mūsų Valstybės sukaktis labai svarbi ir Bažnyčiai. Nepriklausomą Lietuvą kūrė laisvi, tikintys žmonės. Atsižvelgdami į šią džiugią ir reikšmingą mūsų Valstybės sukaktį, Lietuvos vyskupai kviečia visus jungtis į padėkos už laisvės dovaną maldą ir pirmąjį šių metų Gavėnios penktadienį, vasario 16 d., atleidžia tikinčiuosius nuo pareigos susilaikyti nuo mėsiškų valgių (abstinencijos)“, – paskelbė Lietuvos vyskupų konferencijos sekretoriatas.

Šią savaitę išplatintame išaiškinime pažymima, kad pareiga susilaikyti nuo mėsiškų valgių ir toliau galioja visais kitais metų penktadieniais, ypač Gavėnios metu, o visi pageidaujantys nuo mėsiškų valgių galės susilaikyti ir šių metų vasario 16 dieną.

Specialų išaiškinimą vyskupai pateikė ir prieš Kūčias gruodį, nes jos sutapo su sekmadieniu. Tikintieji buvo kviečiami tą dieną susilaikyti nuo mėsiško maisto, nors sekmadieniais tokios pareigos ir nėra.

Susilaikymas nuo mėsiškų valgių yra viena iš atgailos už nuodėmes formų.

2011 metų Lietuvos gyventojų   surašymo  duomenimis, Romos   katalikų  tikėjimą išpažįsta 77 proc. šalies gyventojų.  

Vilnius, sausio 17 d. (BNS).

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo draudžiama.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode