Sprogimas

Popiežius tėvams: perduokite tikėjimą kalbėdami meilės „tarme“

 

Sekmadienį švęstos Viešpaties Krikšto šventės rytą popiežius Pranciškus pakrikštijo 34 kūdikius – Vatikano darbuotojų vaikus. Krikšto sakramentas buvo teikiamas per Mišias, kurias, kaip jau tradicija, Šventasis Tėvas aukojo ne Šv. Petro bazilikoje, bet garsiojoje Vatikano rūmų Siksto koplyčioje.

Brangūs tėvai, - sakė Pranciškus, - atnešėte savo vaikus, kad jie būtų pakrikštyti ir tai yra pirmas žingsnis, vykdant jums skirtą užduotį perduoti vaikams tikėjimą. Mes patys negalime perduoti tikėjimo. Reikia mums Šventosios Dvasios pagalbos. Sugebėjimas perduoti tikėjimą – tai Šventosios Dvasios malonė. Dėl to jūs ir atnešėte savo kūdikius čia, kad jie priimtų Švenčiausiąją Trejybę, kad jų širdyse apsigyventų Tėvas, Sūnus ir Šventoji Dvasia.

Norėčiau jums pasakyti tik vieną svarbų dalyką: tikėjimą įmanoma perduoti tik šnekamąja kalba, tik kalbant šeimos „tarme“, tėčio, mamos, senelio ir senelės kasdienine kalba. Vėliau šį darbą pratęs tikybos mokytojai, išplėtos tikėjimo perdavimą naujomis idėjomis ir paaiškinimais, tačiau jūs, - sakė popiežius, - neužmirškite: jei šeima nekalba savo vidiniu „dialektu“, jei nekalba meilės „tarme“, tuomet sunku ar išvis neįmanoma perduoti tikėjimą.

Jėzus mums pataria būti kaip vaikai, kalbėti kaip vaikai. Neužmirškime vaikų kalbos. Jie kalba kaip sugeba. Jų kalba labai patinka Jėzui. Tėvai savąja meilės tarme perduoda tikėjimą; girdint vaikų meilės tarmę auga ir tėvų tikėjimas.

Taip pat ir vaikai turi savo kalbą ir greit mes ją išgrisime, - sakė Pranciškus. Dabar jie tyli. Tačiau gana, kad vienas duotų toną ir tuoj seka visas orkestras! Tai vaikų kalba, vaikų „tarmė“. Jėzus mus kviečia būti kaip vaikai, kalbėti vaikų kalba. Mes turime įsiklausti į vaikų kalbą. Jie kalba taip kaip sugeba, tačiau jų kalba patinka Jėzui. Ir jūs melsdamiesi būkite kaip vaikai. Sakykite Jėzus viską, kas ateina į širdį, kalbėkitės su juo kaip vaikai. Šiandien jūsų vaikai kalba kūdikių verksmu. Jūs su jais kalbėkitės meilės kalba, perduokite jiems tikėjimą, kurį jūs patys gavote iš savo tėvų, ugdykite vaikų tikėjimą. (Vatikano radijas)

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode