Parama dėkojame




Sprogimas

Popiežius aukos Pasaulinės migrantų ir pabėgėlių dienos Mišias

 

Papildytas Popiežiaus liturginis kalendorius. Šventasis Tėvas sausio 14 dieną, Antrąjį eilinį metų sekmadienį, aukos Mišias Pasaulinės migrantų ir pabėgėlių dienos proga. Popiežius Pranciškus Pasaulinei migrantų ir pabėgėlių dienai paskelbtoje žinioje paragino katalikus tikinčiuosius priimti, apginti ir integruoti nuo karų, persekiojimų, stichinių nelaimių ir vargo bėgančius žmones.

Taikos dienai skirtoje žinioje popiežius kalbėdamas apie migracijos reiškinį, kviečią jį priimti ne kaip grėsmę, o su viltimi, kaip žadantį naujas galimybes. Jis pakartojo savo rūpestį migruojančiųjų ir pabėgėlių gerove prieš pora savaičių sveikindamas tarpvyriausybinę konferenciją Meksikoje. Ragindamas priimti, apginti, palaikyti ir integruoti migrantus ir pabėgėlius, Šventasis Tėvas išreiškė viltį, kad tarptautinė bendruomenė atsilieps į sudėtingą migracijos fenomeną bendru globaliniu atsakymu su atjauta, toliaregiškai ir drąsiai.

Katalikų Bažnyčia Pasaulines migrantų ir pabėgėlių dienas pradėjo minėti prieš daugiau kaip šimtą metų. Tokios dienos anuomet paprašė Italijos vyskupai, norėdami padėti Pirmojo pasaulinio karo metu nuo smurto, vargo ir bado į JAV emigruojantiems italams. Pirmą kartą Pasaulinė migrantų ir pabėgėlių diena buvo paminėta 1915 vasario 21-ąją.

Popiežius Pranciškus žinią 2018 metų Pasaulinei migrantų ir pabėgėlių dienai pasirašė per Žolinę, rugpjūčio 15 dieną. Popiežiaus vadovausimos Pasaulinės migrantų ir pabėgėlių dienos Mišios Šv. Petro bazilikoje sausio 14 dieną prasidės 10 val. (Vatikano radijas)

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode