Parama dėkojame




Sprogimas

„Atiduokite tad, kas ciesoriaus, ciesoriui, o kas Dievo – Dievui“ (Mt 22, 21)

 

Misijų sekmadienio Evangelijos tema primena kiekvieno iš mūsų pareigą Dievui ir Tėvynei. Dievo malonės dėka esame žemės ir dangaus piliečiai. Jėzaus oponentų klasta dar kartą virsta pamokančiu evangeliniu išminties perlu, kuris primena mūsų pareigą ne tik kasdieniams žemiškiems įsipareigojimams, bet, kas svarbiau, niekada nepamiršti mūsų dvasinių pareigų ir saitų dabarčiai ir amžinybei.

Ar kada nors susimąstėte, kodėl Dievas sukūrė Adomą ir Ievą be drabužių? Vienas Holivudo filmas į tai pabandė atsakyti šitokiu samprotavimu: „Dievas tai padarė todėl, kad, jei žmogus turės drabužį, jis būtinai norės turėti ir kišenių. O jei yra kišenė, kaip jinai gali būti be piniginės?“

Kai mes darome auką, kai kurie mano, kad žmogus tuo bando ką nors išprašyti iš gerojo Dievo? Bet ar kada susimąstėme, kad aukodami ir darydami gerus darbus mes pirmiausia norime padėkoti už tas malones, kurias jau seniausiai esame patyrę iš gerojo Dievo?

Tad Jėzaus atsakymas veidmainiams apie pinigo reikšmę teprimena ir mums pareigą bei dvasinę skolą nepamiršti žemiškų rūpesčių sūkuryje dvasinių ir amžinų vertybių.

Kun. Egidijus ARNAŠIUS

Airija 

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode