Parama dėkojame




Sprogimas

Jėzus jam atsakė: „Aš nesakau tau – iki septynių, bet iki septyniasdešimt septynių kartų“ (Mt 18, 22)

 

Rugsėjo mėnesio vidurio sekmadienio Evangelijos tema – pamokymai apaštalams apie atlaidumo dovaną ir malonę. Atleidimas, gailestingumas ir susitaikymas yra vienintelis kelias, kuris veda kiekvieną žmogų į gyvenimo patirtų žaizdų gijimą ir naujo žmogaus kūrimą. Kiekvienas iš mūsų patiriame šiame gyvenimo kelyje mažesnes arba didesnes nuoskaudas ir žaizdas. Kaip su savo gyvenimo skriaudomis susitvarko kiti?

Štai Pete Peterson 1997 m. paskirtas pirmuoju JAV ambasadoriumi Vietname, tačiau daug anksčiau, kai jis dar buvo kareiviu Vietnamo kare, jo lėktuvas buvo numuštas,  ir jis praleido daugiau negu šešerius metus vietos nelaisvėje. Tai buvo ilgi kasdienio žiaurumo, bado ir kankinimų metai. Tai buvo šešeri iš jo gyvenimo pavogti metai, kurių niekas sugrąžinti jau nebegalėjo. Kartą, jau einant jam ambasadoriaus pareigas, kažkas jo paklausė: „Kaip tu gali visa tai pernešti ir būti šioje šalyje vėl – nors ir ambasadoriaus range?“ Jo atsakymas buvo paprastas: „Dar tada, kai išėjau per kalėjimo vartus, aš ten palikau visą savo pyktį, skausmą ir nusivylimą. Tiesiog visa tai palikau praeičiai ir nutariau eiti į priekį su gyvenimu.“

Taigi, kai Jėzus atsako į Petro klausimą, kiek kartų reikia atleisti savo artimui, kai jis tau nusikalsta – tai Jėzaus atsakymo esmę reikia suprasti, kad pirmiausia atleidimo dovana ir malonė suteikiama tam, kuris atleidžia ir taip pirmiausia susitaiko pats su savimi.

Kun. Egidijus ARNAŠIUS

Airija 

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode