Sprogimas

Ketvirtadienį prasideda Šiluvos atlaidai

 

Rugsėjo 7–15 d. Šiluvoje bus švenčiami didieji Švč. Mergelės Marijos Gimimo atlaidai. Šiluvos piligriminę šventovę Dievo Motinos gimtadienio proga ir šiemet aplankys dešimtys tūkstančių piligrimų, nuo savo kasdienybės atitrūkdami į žmogui būtiną Dievo garbinimo aplinką, pasisemdami džiaugsmo ir vilties savo gyvenimo bei darbų atnaujinimui, melsdami Viešpaties gailestingumo kenčiantiems, nutolusiems, paklydusiems. Šiluvą šiemet aplankys ir ypatingas piligrimas – pal. Teofilius Matulionis, tapsiantis dar vienu mūsų maldų Šiluvoje užtarėju iš arti prisiliečiant prie čia atkeliavusių jo relikvijų. Tai galimybė darsyk išgyventi džiaugsmo tikrumą, kurį ne vienas lig šiol mena iš įspūdžių Vilniaus Katedros aikštėje birželio 25 dieną.

Šiais Palaimintojo Teofiliaus metais pagrindinį atlaidų sekmadienį rugsėjo 10-ąją bus meldžiamasi už visus lietuvius pasaulyje, kad geriau suvoktų savo atsakomybę gimtinei. Ištikimoje Teofiliaus kunigiškoje tarnystėje įkvėpimo ir pagalbos bus prašoma kunigams. Be to, Kunigų dieną, rugsėjo 13-ąją, taip pat vyks ekumeninės pamaldos su kelių konfesijų dvasininkais (tai antrosios ekumeninės pamaldos Šiluvoje po 2008 m. jubiliejaus). Pal. Teofiliaus užtarimui Šeimų ir jaunimo dieną rugsėjo 9-ąją bus pavedamos šeimos ir jaunimas, meldžiant dvasinio atsinaujinimo. Šeimų laukia susitikimas su misionieriumi iš Slovakijos, kunigu redemptoristu t. Rastislavu Dluhý C.Ss.R. Rugsėjo 8-ąją, Ligonių ir medicinos darbuotojų dienos vakare Šiluvoje vyks Vidinio išgydymo pamaldos su misionieriais iš Lenkijos.

Vakarinės pamaldos, gausiai lankomos atlaiduose, šiemet prasidės vėliau, tai yra 19 val., idant daugiau žmonių po darbo galėtų suspėti į jas atvykti. Be kita, pal. Teofiliaus kančia, kentėta kartu su Jėzumi, bus atmenama apmąstant Kryžiaus kelią, kuris kasdien 9.30 val. prasidės nuo Šiluvos šilo ir tęsis iki Apsireiškimo koplyčios. Jaunimas pratęs šimtmečių tradiciją į atlaidus keliauti pėsčiomis – vyks moksleivių, studentų piligriminiai žygiai į Šiluvą. Į ją pėsčiomis, kaip ir kasmet, atkeliaus piligrimai nuo Kryžių kalno. Kauno arkivyskupijos Caritas ir šiemet kviečia į „Susitikimų palapinę“.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode