Parama dėkojame




Sprogimas

„Su dangaus karalyste yra kaip su dirvoje paslėptu lobiu” (Mt 13,44)

 

      Liepos mėnesio paskutinio sekmadienio Evangelijoje Jėzus dangaus karalystę lygina su dirvoje paslėptu lobiu ir brangiu perlu. Šiais palyginimais Jėzus primena amžino gyvenimo viltį, kuri taip dažnai mums yra lyg paslėptas lobis, lyg brangiausias perlas. Šio pasaulio ir šio gyvenimo džiaugsmai niekada neturi užgožti svarbiausio – Jėzaus, kuris yra kiekvienam iš mūsų vienintelis „kelias, tiesa ir gyvenimas“ ( Jn 14, 6). Šv. Petras Auksažodis (380–450 po Kr.) yra pasakęs: „Kas linksminasi su šėtonu, nekaraliaus su Kristumi.“ Argi ne panašus šis pastebėjimas į paties Jėzaus išsakytą mintį: „kas nerenka su manimi, tas barsto.“ (Lk 11, 23)

      Palyginime apie tinklą, kai jis pilnas įvairiausių žuvų, Jėzus primena apie ateisiantį laiką, kai kiekvienas iš mūsų būsime ir pasverti, ir išrinkti į tinkamą vietą, atėjus laikų pilnatvei. Taip kiekvienam iš mūsų primenama būti šio pasaulio vandenyse gerąja žuvimi, kad vėliau išvengtume laukiančio verksmo ir dantų griežimo dėl aplaidaus ir bevaisio gyvenimo būdo.

      Taigi, kiekvieno žmogaus gyvenimas reikalauja užsibrėžtų tikslų. Kas jų neturi, gyvena tuščią ir beprasmišką gyvenimą. Krikščionio ir kataliko gyvenimo tikslas – Jėzaus mokymas ir gyvenimas pagal Evangeliją. Kas veltui gyvena  lengvą ir nerūpestingą gyvenimą, dar turi laiko jį pakeisti, įprasminant tikėjimu, malda ir darbu, nes tinklas laikų pabaigoje su gera ir bloga žuvimi bus traukiamas į paviršių tada, kai jis bus pilnas. Tai – gera Jėzaus žinia kiekvienam iš mūsų, norint pradėti savo gyvenimą iš naujo –  jau šiandien ir dabar gyventi amžino gyvenimo viltimi.

Kun. Egidijus ARNAŠIUS

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode