Parama dėkojame




Sprogimas

Spaudos atgarsiai: „Tokių, koks buvo T. Matulionis, nebeatsiranda net Bažnyčioje“

 

Pastarosiomis dienomis Lietuvos spauda ir toliau palaimintojo arkivyskupo Teofiliaus Matulionio asmenybei, biografijai, liudijimui skyrė didžiausią dėmesį. Norime pacituoti kelias įsimintiniausias įžvalgas.

„LRT“ portale paskelbtame interviu kunigas pranciškonas Julius Sasnauskas sako, jog šventumas suteikia gražų pavyzdį, bet tokių pavyzdžių galima rasti ir skaitant „Pinokio nuotykius“, nebūtina išmanyti arkivyskupo Teofiliaus Matulionio gyvenimo. O šventieji skelbiami todėl, kad pripažįstamas nematomas jų veikimas. Pasak kunigo, tokių, koks buvo T. Matulionis, nebeatsiranda net Bažnyčioje, tačiau kopijuoti šventojo gyvenimo ir nereikia – galima dėkoti, melstis ir gerbti.

Kunigas Mindaugas Sabonis, arkivyskupo bylos postulatorius, portalui „15 minučių“ sakė, jog kalbant apie T.Matulionį, turbūt geriausia būtų jį pavadinti gyvybės arkivyskupu. Tai buvo paprastas arkivyskupas, - pabrėžia kunigas Sabonis.

Kiek anksčiau svetainėje „Teofilius.lt“  skelbtame straipsnyje kunigas Marius Talutis atskleidė mažai žinomą faktą apie naują palaimintąjį: Molėtų bažnyčioje yra arkivyskupo Teofiliaus Matulionio vitražas, esantis lange šalia didžiojo altoriaus. Jis įdomus tuo, jog arkivyskupas jame vaizduojamas su aureole, kuri paprastai dedama šventiesiems. Buvęs Molėtų klebonas Vilnis V. Cukuras, dar prieš 20 metų iki beatifikacijos, pranašiškai numatė, kad T. Matulionis tikrai bus iškeltas į altoriaus garbę ir būtinai liepė uždėti aureolę, kad ateities klebonams nereikėtų perdaryti vitražo. Taigi, Molėtai turi pirmąjį palaimintojo Teofiliaus atvaizdą su aureole. (Vatikano radijas)

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode