Parama dėkojame




Sprogimas

Kanų kino festivalis: žinia apie kuriamą dokumentinį filmą su popiežiumi

 

Kuriamas naujas dokumentinis filmas „Pope Francis. A man of his word” („Popiežius Pranciškus. Žmogus, kuris laikosi savo žodžio“). Apie tai Kanų kino festivalyje pranešė kinematografinės studijos „Focus Features“ atstovai. Kuriamas ir režisuojamas vokiečių režisieriaus Wimo Wenderso, kuris triskart buvo nominuotas Oskaro apdovanojimams, filmas bus ne apie popiežių Pranciškų, ne meninis filmas, ne popiežiaus biografija, bet veikiau filmo projektas su juo. Pristatomi išskirtiniai popiežiaus interviu, kuriuose Šventasis Tėvas kreipiasi tiesiai į auditoriją  paliesdamas tokias temas kaip ekologinė atsakomybė, imigracija, vartotojiškas elgesys ir socialinis teisingumas.



Kai 2013 m. kovo 13 d. Buenos Airių arkivyskupas kardinolas Jorge Maria Bergoglio tapo 266-uoju popiežiumi, komunikacija tapo gyvybiškai svarbiu elementu Bažnyčioje ir esminiu veiksniu popiežiaus pradėtose reformose. Filmas yra tik antrasis bendras projektas, kurį Vatikanas rengia su išoriniais filmų kūrėjais. Režisieriui Wimui Wendersui ne tik suteikta privilegija kalbėtis su popiežiumi keletą kartų, tačiau ir prieiga prie Vatikano archyvuose saugomos medžiagos.  Kadangi filmas dar tebekuriamas, dar nėra paskelbta jo pasirodymo data.

Išskirtiniai kadrai iš Vatikano archyvų primena popiežiaus keliones, atskleidžia Pranciškaus idėjas. Monsinjoras Dario Edoardo Viganò, Šventojo Sosto komunikacijos sekretoriato prefektas sako: „Kai galvoju apie Wenderso poetiką, prieš akis iškyla angelai, kurie vaizduojami „Aistros sparnuose“ ir „Taip toli, taip arti“. Tai angelai, kurie, nors tobulai siejasi su bibliniu ir literatūriniu pasauliu, tačiau mažai ką bendra turi su pamaldumo stereotipu. Wenders žino, kad tai, kaip mes matome pasaulyje, padaro jį tyrą ar netyrą: tai atsakomybės našta,  kurią suvokiame žiūrėdami jo dokumentiką“. Štai kodėl vokiečių kūrėją popiežius pakvietė dalyvauti Gailestingumo jubiliejaus atidarymo ceremonijoje. Šis susitikimas paskatino Vatikano televizijos centrą pagalvoti apie filmą, kuris galėtų pristatyti popiežiaus Pranciškaus požiūrį į šiuolaikinį pasaulį per jo atsakymus į įvairius klausimus, kurių sulaukia iš viso pasaulio. Pasak Viganò, filmo žanras suteikia galimybę būti liudytoju, ir tai, kaip ir popiežiaus Leono XIII atveju, leidžia filmui būti tarsi tiltu, apglėbiančiu visų religijų, kultūrų žmones, su įvairiomis socialinėmis ar politinėmis pažiūromis.

„Focus Features“ vadovas Peter Kujawski sako tikįs, jog filmai gali daryti įtaką žmonėms ir pasauliui. Jis džiaugiasi, kad kompanija galės įskiepyti šį filmą globalioje kultūroje, kur tokio įkvepiančio ir gailestingo dvasinio lyderio kaip popiežius Pranciškus mintys ir žodžiai galės įsišaknyti. Režisierius Wenders pažymėjo, kad popiežius Pranciškus yra gyvas pavyzdys žmogaus, kuris laikosi to, ką sako. Filme jis tiesiogiai kreipiasi į žiūrovą atvirai ir spontaniškai. „Norėjome, kad filmas būtų skirtas visiems žiūrovams, nes popiežiaus žinia universali. Bendradarbiaudami su Vatikanu, mes turime išskirtinę galimybę ilgoms audiencijoms su popiežiumi Pranciškumi, ir prisijungiame nešdami jo išskirtinį gailestingumą ir gilų humanizmą viso pasaulio žiūrovams“.

„Focus Features“ yra kinematografinė studija, priklausanti NBCUniversal kompanijai, kuri yra viena didžiausių pasaulio žiniasklaidos korporacijų. (Vatikano radijas) 

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode