Sprogimas

Popiežius pagerbs naujųjų kankinių atminimą

Šeštadienio, balandžio 22-osios pavakare popiežius Pranciškus lankysis Naujųjų Kankinių šventovėje Šv. Baltramiejaus bazilikoje, Tibro saloje. Vizitas prasidės 17 val. Jo metu popiežius šventovėje pagerbs naujųjų laikų kankinius, susitiks su kai kurių XX amžiaus kankinių artimaisiais ir bičiuliais, o po pamaldų gretimoje salėje susitiks su grupe pabėgėlių, į Italiją atvykusių per humanitarinius koridorius, kuriuos su kitomis labdaringomis asociacijomis administruoja Šventojo Egidijaus bendruomenė. Šv. Jonas Paulius II 1999 metais suteikė Šventojo Egidijaus bendruomenei uždavinį Romoje puoselėti Naujųjų Kankinių atminimą ir tam tikslui paskyrė Šv. apaštalo ir kankinio Baltramiejaus šventovę.

 

Žodžio liturgijoje bazilikoje liudys Karl Schneier, Reformatų Bažnyčios pastoriaus Pauliaus, nužudyto Buchenvaldo stovykloje 1939 metais, sūnus. Pastorius buvo nužudytas todėl, kad išdrįso valdančiųjų nacistų tikslus pavadinti nesuderinamais su Šventojo Rašto mokymu. Taip pat liudys Roselyne Hamel, liepos 26 dieną Prancūzijoje Mišių pabaigoje nužudyto kunigo Jacques’o Hamelio sesuo, ir Francisco Hernandez Guevara, Salvadore 2009 metais nužudyto jauno Šv. Egidijaus bendruomenės nario Williamo Quijiano draugas. William Quijiano Salvadore vadovavo bendruomenės įkurtai „Taikos mokyklai“, kurioje vietos jaunimui siūlė alternatyvias galimybes bendrauti, kad nereikėtų dėtis su regione gyventojus terorizuojančios organizacijos „Maras“ gaujomis.

Popiežius Pranciškus šventovėje pagerbs visų žemynų Naujųjų laikų kankinius, melsis jiems skirtose koplyčiose, jose uždegs atminimo žvakes. Pamaldose taip pat bus prisiminti Sirijoje jau prieš daugelį metų pagrobti krikščionys, įskaitant du Alepo ortodoksų arkivyskupus, Paulių Yazigi ir Joną Ibrahim bei italą jėzuitą t. Paolo Dall‘Olio.

Po Žodžio liturgijos šv. Baltramiejaus bazilikoje, popiežius Pranciškus apsilankys šventovės komplekso patalpose, jose sutiks Šv. Egidijaus bendruomenės globojamais asmenimis, įskaitant pabėgėlius, moteris ir vienišus vaikus, išgelbėtus iš naujųjų vergystės formų. Šv. Egidijaus bendruomenė rūpinasi visų integravimuisi Italijoje. (Vatikano radijas)

Nuotrauka: Naujųjų kankinių šventovė Šv. Baltramiejaus bazilikoje Tibro saloje, Romoje - OSS_ROM

 

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode