Sprogimas

UNESCO: taikos premija Lampedūzos merei

Jungtinių Tautų švietimo, mokslo ir kultūros organizacija skyrė Houphouet-Boigny premiją už taikos siekį Italijos Lampedūzos salos merei Giuseppina Nicolini ir prancūzų nevyriausybinei organizacijai SOS Méditerranée. Šis vertingas apdovanojimas jiems suteiktas už daugybės pabėgėlių bei migrantų gyvybių išgelbėjimą ir jų orų priėmimą. „2012 m. išrinkta mere, Nicolini pasižymėjo didžiu žmoniškumu ir ryžtingu atsidavimu sprendžiant pabėgėlių krizę ir jų integraciją. Tūkstančiai pabėgėlių pasiekia Lampedūzos krantus ir kitas Italijos vietas“, rašoma pagrindime.  SOS Méditerranée asociacija padeda visiems, reikalingiems pagalbos asmenims Viduržemio regione.


Premija, įkurta 1989 m., įvertina asmenų, institucijų ir organizacijų išskirtinę veiklą ieškant taikos. Tarp kitų, premija yra skirta François Hollandui, Nelsonui Mandelai, Shimonui Peresui ir Yasserui Arafatui.

„Ši premija didelė garbė man ir visiems lampedūziečiams. Tai ir daugelio prekybos žmonėmis aukų, žuvusių Viduržemio jūroje, atminties pagerbimas. Tuo metu, kai kiti, kalbėdami apie invaziją, uždaro sienas ir aukština tvoras, mūsų apdovanojimas šia premija leidžia tikėti vieninga Europa, kur žmoniškumas dar neišnykęs. Šiomis vertybėmis, šiais principais remiasi Europa“, - sako Nicolini. Lampedūzos merė prisimena popiežiaus apsilankymą Lampedūzoje 2013 m. liepą ir jo kvietimą priimti pabėgėlius: „Jis vienintelis, kurio idėjos išties aiškios. Tikiuosi, kad jo mokymas nušvies protus ir europiečių vadovų bei tų, kurie eis balsuoti rinkimuose ateinančiais mėnesiais“. (Vatikano radijas)

Nuotrauka: Migrantų laivo išgelbėjimas Lampedūzoje - ANSA

 

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode