Sprogimas

Bavarai atvyko pasveikinti Benediktą XVI

Devyniasdešimtmetį švenčiantį popiežių emeritą Benediktą XVI Velykų pirmadienį aplankė kelios dešimtys jo tautiečių bavarų – Bavarijos premjeras Horst Seehofer ir tradiciniais kostiumas pasipuošę Kalnų šauliai. Susitikime dalyvavo ir popiežiaus emerito brolis – jau devyniasdešimt ketvirtuosius metus einantis prelatas Georgas Ratzingeris.

„Mano širdis kupina dėkingumo Dievui už visą meilę, kuria jis mane apdovanojo, - sakė Benediktas XVI jo pasveikinti atvykusiems tautiečiams bavarams. Būta ir bandymų bei sunkių momentų, bet per juos visus Jis mane vedė pirmyn ir už tai Jam esu labai dėkingas“. Popiežius emeritas taip sakė esąs dėkingas Dievui už gražią tėvynę ir puikius tautiečius. Bavarija tai kūrinijos grožis – varpinės, gėlėmis papuošti namų balkonai ir geri žmonės. Pasak Benedikto, dabartinė Bavarija yra atvira, dinamiška, linksma, o kartu ir ištikima iš tikėjimo išaugusioms savo šaknims. Popiežius emeritas prašė parvežti į namus jo padėką, sveikinimus ir patikinimą, kad Bavarija visada yra jo širdyje. Jį aplankiusiems tautiečiams Benediktas XVI suteikė palaiminimą.

Benediktas, jos brolis ir svečiai valandėlę pabendravo kiemelyje priešais popiežiaus emerito namus – Mater Ecclesiae vienuolyną, Vatikano soduose. (Vatikano radijas)

Nuotrauka: Benediktas XVI

 

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode