Sprogimas

Liuksemburgas: Krikščionių Bažnyčių žinia Velykoms

„Pasaulyje, kuris tampa vis labiau abejojantis ir pasimetęs, krikščionys suvienija savo balsus, kad skelbtų pergalę prieš mirtį, patvirtindami savo tikėjimą į Prisikėlimą“, - rašo vienuolika Liuksemburgo Krikščionių Bažnyčių tarybos narių Velykoms skirtoje žinioje. Dokumente pažymima, kad krikščionys stengiasi pažinti giliau ir supažindinti kitus su Kristumi, Jo kančios ir Prisikėlimo galia.

Šiemet Velykas balandžio 16 dieną kartu švęs visos krikščionių konfesijos. Retai nutinka, kad sutaptų datos – paskutinį kartą Velykos kartu švęstos 2014 m., kitas kartas bus 2025 m. Todėl, kaip praneša agentūra „Sir“, Liuksemburgo Krikščionių Bažnyčių taryba ypatingai džiaugiasi dalindamasi Jėzaus Prisikėlimo žinia su visais tikinčiaisiais. 

Velykų data – tai ginčas, ilgus metus dalijantis Bažnyčią ir iki šiol nerastas sprendimas. Tačiau visiems krikščionims, nepaisant kuriai konfesijai jie priklauso, tikėjimas į Prisikėlimą yra džiaugsmo, vilties ir meilės šaltinis. Prisikėlimas yra kiekvieno krikščionio tikėjimo pamatas ir jį nušviečianti šviesa, - rašoma Liuksemburgo Krikščionių Bažnyčių tarybos žinioje. (Vatikano radijas)

Nuotrauka: Prisikėlimas

 

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode