Parama dėkojame




Sprogimas

Italijoje pasninko ir maldos diena už Siriją

Italijoje katalikiškos organizacijos „Caritas“ ir „Pax Christi“ pasiūlė surengti pasninko ir maldos dieną už Siriją Velykų tridienio išvakarėse, balandžio 12 dieną. Bendro komunikato, kurį išplatino Italijos katalikiška žinių agentūra Sir, autoriai kviečia dalyvauti maldos ir pasninko dienoje už Siriją prisimindami popiežius Pranciškaus žodžius, pasakytus Pirmojo pasaulinio karo šimtmečio renginyje paminklinėse Redipulja karių kapinėse. Popiežius 2014 metų rugsėjo mėnesį be kita ko sakė:

„Taip pat ir šiandien nukentėjusių yra daugybė. Kaip tai įmanoma? Įmanoma, nes ir šiandien užkulisiuose veikia įvairūs interesai, geopolitiniai planai, pinigų ir valdžios godulys; čia ir ginklų pramonė, kuri, atrodo, yra tokia svarbi! Šie siaubo planuotojai, karo organizatoriai, kaip ir ginklų prekeiviai, širdyse turi įrašą: „Argi man tai rūpi?“, sakė popiežius Pranciškus.

Tegu neįvyksta taip, kad ir mūsų širdyse būtų įrašyta: „Argi man tai rūpi?“, rašo pareiškimo autoriai prisimindami popiežiaus daugelį kartų išsakytus prašymus vardan Sirijos susitaikymo ir taikos. Visų vyskupijų „Caritas“ ir kitos vyskupijų grupės kviečiamos prisidėti prie maldos ir pasninko trečiadienį, balandžio 12-ąją, Velykų tridienio išvakarėse, „kad neužmirštume, o pagal Kristaus kančios slėpinį išgyventume daugelio nekaltų žmonių kančią ir kryžių Velykų vilties šviesoje“. (Vatikano radijas)

Nuotrauka: Karas Sirijoje - RV

 

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode