Parama dėkojame




Sprogimas

Popiežius susitiko su Jungtinės Karalystės sosto įpėdiniu

Antradienį Vatikane lankėsi ir su popiežiumi susitiko Jungtinės Karalystės sosto įpėdinis Velso kunigaikštis Čarlzas, lydimas žmonos Kamilos, Kornvalio hercogienės. Popiežius Pranciškus princą Čarlzą priėmė audiencijoje antradienio popietę. Pokalbiuose aptartos įvairios bendro intereso temos. Šventasis Tėvas kunigaikščiui padovanojo bronzinę alyvmedžio šakelės skulptūrą ir trijų svarbiausių savo mokymo dokumentų kopijas: „Laudato Si“, „Evangelii Gaudium“ ir „Amoris Laetitia“, princas Čarlzas įteikė popiežiui iš Anglijos atsivežtų maisto gaminių, kad jie būtų išdalyti vargšams ir benamiams, sakoma oficialiame Jungtinės Karalystės sosto įpėdinio komunikate.

Po Šventojo Tėvo audiencijos princą Čarlzą, lydimą Britanijos užsienio reikalų viceministro Europos ir Amerikos klausimams siro Alano Duncano, priėmė Vatikano valstybės sekretorius, kard. Pietro Parolin.

Gamtosaugos tema buvo viena iš vizito temų, aptarta Šventojo Sosto atstovų pokalbiuose su Princu Čarlzu.

Vizitą Vatikane užbaigė Velso kunigaikščio apsilankymas Vatikano Slaptuose Archyvuose ir Vatikano Bibliotekoje, kur su žmona apžiūrinėjo svarbių istorinių dokumentų ekspoziciją.

Velso kunigaikštis Čarlzas, Jungtinės Karalystės sosto įpėdinis nuo 1952 metų, Vatikane lankėsi jau ketvirtą kartą, tačiau tai buvo jo pirmas susitikimas su popiežiumi Pranciškumi. Prieš apsilankymą Vatikane antradienį princas Čarlzas lankėsi Italijoje, pagerbė Pirmojo pasaulinio karo aukas šiauriniame Vičencos mieste, aplankė Centrinėje Italijoje žemės drebėjimo nuniokotą Amatričės miestą ir Florencijoje katalikiškos labdaros organizacijos Caritas būstinėje susipažino su paramos projektu migrantams, seneliams ir vienišoms motinoms. Tuo metu kunigaikščio žmona hercogienė Kamila Neapolyje susitiko su iš prekybos žmonėmis gniaužtų išlaisvintomis moterimis ir jaunimu su ugdymo problemomis Italijos valstybės iš mafijos konfiskuotoje viloje įrengtame pagalbos centre. (Vatikano radijas)

Nuotrauka: Popiežiaus audiencija princui Čarlzui - EPA

 

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode